Ποδόσφαιρο: Συμμόρφωση των ΠΑΕ ή Grexit, η απόφαση της κυβέρνησης

Ποδόσφαιρο: Συμμόρφωση των ΠΑΕ ή Grexit, η απόφαση της κυβέρνησης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «βασική συναντίληψη» στα ζητήματα που συζητήθηκαν στις διήμερες επαφές του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, με την UEFA στην Ελβετία, αλλά και στην επικοινωνία με τη FIFA, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές, σχετικά με τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η UEFA συμφώνησε να παρέχει τεχνική βοήθεια, ενώ από την ελληνική πλευρά υπήρξε πλήρης πολιτική δέσμευση ότι οι προτάσεις αυτές θα υλοποιηθούν στο ακέραιο και πως σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων που θα υιοθετηθούν, θα γίνεται αποβολή ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, ο κ. Γεραπετρίτης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. Ο υπουργός τού μετέφερε την προσωπική πρόσκληση του πρωθυπουργού για να έρθει στην Ελλάδα, στο πλαίσιο συμφωνητικού για την παροχή τεχνικής βοήθειας για την επανεκκίνηση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με τον κ. Τσέφεριν να αποδέχεται την πρόσκληση.

Στην κυβέρνηση θεωρούν πως παρά τη διάσταση που έλαβε το ζήτημα, κατάφεραν να μην ξεφύγει το θέμα και πλέον κρατούν αποκλειστικά τα κλειδιά «για να ξεκλειδώσουν τις σωστές πόρτες» που οδηγούν στην εξυγίανση. Χαρακτηριστικό είναι πως το Σαββατοκύριακο που πέρασε ο κ. Γεραπετρίτης έκανε πλήθος ραντεβού με ανθρώπους του ποδοσφαίρου που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα παρασκήνια και τις ισορροπίες στον χώρο. Ενας εξ αυτών ήταν και ο Ντέμης Νικολαΐδης, που πέρασε το κατώφλι του Μαξίμου.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή