Ο κορωνοϊός χτυπά και τον αθλητισμό

Ο κορωνοϊός χτυπά και τον αθλητισμό

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιδημία του κορωνοϊού έχει, ήδη, αφήσει τα… σημάδια της και στον παγκόσμιο αθλητισμό. Με το χρονόμετρο να μετράει αντίστροφα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, προολυμπιακές διοργανώσεις αναβάλλονται, η προετοιμασία των αθλητών της Κίνας συνεχίζεται μετ’ εμποδίων, ενώ οι Ιάπωνες διοργανωτές προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους φόβους για τον αντίκτυπο του ιού στους Ολυμπιακούς.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη Ναντζίνγκ (13-15/3) όπως και το αντίστοιχο ασιατικό ήταν από τις πρώτες διοργανώσεις που αναβλήθηκαν. Στο ποδόσφαιρο, οι αγώνες του ασιατικού πρωταθλήματος, όπου μετέχουν κινεζικοί σύλλογοι, μετατέθηκαν για τους επόμενους μήνες, ενώ προολυμπιακό τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου που θα διεξαγόταν στην Κίνα θα πραγματοποιηθεί στην Αυστραλία. Στην κινεζική ομάδα, η οποία βρίσκεται σε καραντίνα στην Αυστραλία, δεν υπάρχουν αθλήτριες από τη Γουχάν. Οι Κινέζοι ανέβαλαν το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της χώρας όπως και άλλες αθλητικές διοργανώσεις.

Αγνωστος παραμένει προς το παρόν ο τρόπος πρόκρισης των αθλητών από την Ασία στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, καθώς ο κορωνοϊός ακύρωσε πολλά προολυμπιακά και βαθμολογούμενα τουρνουά. Ανάμεσα σε αυτά είναι αγώνες μπάντμιντον, γκολφ, ιππασίας, ενώ το προολυμπιακό της πυγμαχίας από τη Γουχάν, όπου θα διεξαγόταν, «μετακόμισε» στο Αμμάν. Από την ίωση δεν γλίτωσε ούτε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Οι αγώνες της Formula Ε μπήκαν στον «πάγο», ενώ στον «αέρα» βρίσκεται και το γκραν πρι της F1 (17-19 Απριλίου, Σαγκάη).

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Κίνας ανακοίνωσε ότι κανένας από τους αθλητές των εθνικών ομάδων της δεν έχει προσβληθεί από τον ιό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή