Επιμένει για τον βιασμό η Τζέσικα Μαν

Επιμένει για τον βιασμό η Τζέσικα Μαν

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα κατέθεσε, χθες, η 34χρονη ηθοποιός Τζέσικα Μαν στη δίκη του παραγωγού Χάρβεϊ Ουάινσταϊν, ο οποίος κατηγορείται ότι τη βίασε σε δωμάτιο ξενοδοχείου του Μανχάταν τον Μάρτιο του 2013.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της Δευτέρας, η έδρα αναγκάστηκε να διακόψει τη δίκη για σήμερα, καθώς η Μαν ξέσπασε σε ανεξέλεγκτους λυγμούς κάτω από τις σκληρές ερωτήσεις της δικηγόρου του Ουάινσταϊν, Ντόνα Ροτούνο. Η Μαν υποχρεώθηκε από τη συνήγορο του κατηγορουμένου να διαβάσει μήνυμα email της από το 2014, στο οποίο η ηθοποιός χαρακτηρίζει τον παραγωγό «ψευδοπατρική φιγούρα».

Η μάρτυς περιέγραψε με λεπτομέρειες την «τοξική» σχέση της με τον Ουάινσταϊν, την οποία χαρακτήρισε «ιδιαίτερα εξευτελιστική», αποκαλύπτοντας ότι οι επαφές της με τον παραγωγό συνεχίστηκαν για χρόνια μετά τον βιασμό της το 2013.

Ο 67χρονος Ουάινσταϊν έχει δηλώσει αθώος για τον βιασμό της Μαν και για τη σεξουαλική κακοποίηση της ηθοποιού Μίμι Χαλέγι. Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης εφόσον κηρυχθεί ένοχος για συστηματική και βίαιη σεξουαλική κακοποίηση. Από το 2017 μέχρι σήμερα, περισσότερες από 80 γυναίκες έχουν καταγγείλει τον Ουάινσταϊν για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ ο παραγωγός δημοφιλών ταινιών, όπως «Ο Αγγλος ασθενής» και «Ο ερωτευμένος Σαίξπηρ», επιμένει στην αθωότητά του.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της Μαν, η συνήγορος του παραγωγού επαναλάμβανε ότι η μάρτυς δεν βιάστηκε από τον Ουάινσταϊν και ότι είχε συναινετική σεξουαλική επαφή μαζί του, με στόχο να προωθήσει την καριέρα της. Σε κάποιο σημείο της αγόρευσής της, η Ροτούνο αναρωτήθηκε ρητορικά εάν στην πραγματικότητα η Μαν είχε χειραγωγήσει τον Ουάινσταϊν, επιδιώκοντας να τον δει, παρότι δεν ένιωθε ερωτική έλξη γι’ αυτόν. «Βρήκα τρόπους να εκλογικεύσω όσα μου συνέβησαν και να τα χωνέψω, άρα μπορείτε όντως να πείτε ότι τον χειραγώγησα», παραδέχθηκε η Μαν, που αποκάλυψε ότι η αποστολή τρυφερών μηνυμάτων στον Ουάινσταϊν μετά τον βιασμό της είχε ως κίνητρο τον εξευμενισμό του, καθώς φοβόταν για την καριέρα της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή