80 χρoνια πριν… 5-2-1940

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΟΜΗΝΙΑ: [Ντ. Λ. Τζορτζ] «Ποίαν στρατηγικήν ακολουθούν οι αντίπαλοι κατά τον παρόντα πόλεμον; Ποίον είναι το πολεμικόν μας σχέδιον και ποίον εκείνο της Γερμανίας; Εγώ τουλάχιστον ευρισκόμην και προ τεσσάρων μηνών, όταν τα στρατεύματα των αντιπάλων ώρμησαν εις το μέτωπον και εχώθησαν μέσα εις τα χαρακώματά των, διά να κρυβούν από τους εχθρούς των. Ολοι εφαντάζοντο ότι αι επιχειρήσεις κατά ξηράν και κατά θάλασσαν θα ηκολούθουν την πορείαν την οποίαν ηκολούθησαν κατά τον τελευταίον πόλεμον. Την φοράν αυτήν το στοιχείον εκείνο το οποίον δεν υπελογίσθη ήτο το βομβαρδιστικόν αεροπλάνον, το οποίον εβελτιώθη από απόψεως καταστρεπτικής δυνάμεως, πράγμα που εδημιούργησε μεγάλας συζητήσεις όσον αφορά τον τρόπο κατά τον οποίον τούτο θα εχρησιμοποιείτο […]. Ολος ο κόσμος ησθάνθη μεγάλον τρόμον από αυτήν την εξ ουρανού θεομηνίαν».

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ: Απογευματινή συνάδελφος έλαβε μερικάς επιστολάς προερχομένας από τα παιδιά της Ολλανδίας, που ζητούν να δημιουργήσουν αλληλογραφίαν και πνευματικήν εποικοινωνίαν με ομηλίκους των Ελληνας. Είναι μια καλή ευκαιρία αυτή διά να κάμωμεν την ολλανδικήν νεολαίαν να γνωρίση την χώραν μας· και όχι μόνον την ολλανδικήν, αλλά και άλλων κρατών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή