Ιράν: Στήριξη στις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις κατά του σχεδίου Τραμπ

Ιράν: Στήριξη στις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις κατά του σχεδίου Τραμπ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ιράν θα στηρίξει όσο μπορεί ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις, δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, προτρέποντας του Παλαιστινίους να αντισταθούν στο αμερικανικό σχέδιο για την ειρήνευση με το Ισραήλ.

«Πιστεύουμε πως ένοπλες Παλαιστινιακές οργανώσεις θα υψώσουν ανάστημα και θα συνεχίσουν να αντιστέκονται και η Ισλαμική Δημοκρατία θεωρεί καθήκον της τη στήριξή τους», πρόσθεσε ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ σε ομιλία του, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του.

«Συνεπώς θα τους στηρίξουμε όπως και όσο μπορούμε και η στήριξη αυτή είναι επιθυμία τόσο του ισλαμικού συστήματος, όσο και του Ιρανικού έθνους», πρόσθεσε.

Ο Χαμενεΐ υποστήριξε επίσης πως όσοι Άραβες ηγέτες στηρίζουν το ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ – την επονομαζόμενη «Συμφωνία του Αιώνα» – είναι «προδότες» και «ανίκανοι» και «δεν χαίρουν σεβασμού ακόμη και μέσα στο ίδιο τους το έθνος». 

Όπως τονίζεται στο tweet που ανήρτησε ο ίδιος ο Χαμενεΐ, το σχέδιο του Τραμπ θα καταπέσει προτού ο Τραμπ πεθάνει: «το αμερικανικό σχέδιο της «Συμφωνίας του Αιώνα» θα πεθάνει προτού πεθάνει ο Τραμπ».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε σήμερα σε ομιλία του, που μεταδόθηκε απ’ ευθείας από την κρατική τηλεόραση, πως η Αμερική είναι ένα κράτος τρομοκράτης και διαπράττει τρομοκρατικές ενέργειες.

Η ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν έχει φθάσει στα ακρότατα όριά της έπειτα από την εκτέλεση του ανώτατου ιρανού στρατιωτικού Κασέμ Σολεϊμανί από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στις 3 Ιανουαρίου στη Βαγδάτη και τα αντίποινα της Ισλαμικής Δημοκρατίας η οποία λίγες μέρες αργότερα έπληξε με πυράυλους αμερικανική βάση στο Ιράκ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή