Στο Ελεγκτικό Συνέδριο η επιστροφή αποδοχών νοσηλεύτριας για πλαστό πτυχίο

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο η επιστροφή αποδοχών νοσηλεύτριας για πλαστό πτυχίο

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόφαση με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται να εκδώσει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για τα χρήματα που οφείλουν να επιστρέφουν στο δημόσιο οι υπάλληλοι που αποκαλύφθηκε ότι είχαν διοριστεί με πλαστούς τίτλους σπουδών.

Το ανώτατο δικαστήριο εκδίκασε σε σύνθεση μείζονος Ολομέλειας – 35 ανώτατοι δικαστικοί μετείχαν –  υπόθεση νοσηλεύτριας που είχε διωχθεί ποινικά διότι είχε πλαστό πτυχίο και το δημόσιο αρχικά της είχε καταλογίσει να επιστρέψει 170 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή μισθούς τουλάχιστον 17 χρόνων.

Ομως στη συνέχεια το ποσό εκ μέρους του δημοσίου κατέβηκε στις 50 χιλιάδες, στη λογική ότι η επιστροφή των χρημάτων στις περιπτώσεις των πλαστών τίτλων σπουδών οφείλει να διέπεται από την αρχή της δίκαιης ισορροπίας. Δηλαδή να πληρώσουν οι παρανομούντες υπάλληλοι αλλά όχι ποσά εξοντωτικά καθώς ήδη έχουν προσφέρει την εργασία τους στο δημόσιο.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου προήδρευσε ο Πρόεδρος του Ιωάννης Σαρμάς, θα αποτελέσει «πιλότο» για πολλές παρόμοιες υποθέσεις, υπαλλήλων με πλαστά πτυχία.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή