Η ζωή στην «απαγορευμένη πόλη»

Η ζωή στην «απαγορευμένη πόλη»

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι γιατροί επαναλαμβάνουν συχνά δύο οδηγίες: «να αερίζετε τους κλειστούς χώρους», «να πλένετε τα χέρια σας». Και αν υπάρχει ένα μέρος στον κόσμο, αυτή τη στιγμή, όπου οι συγκεκριμένοι κανόνες πρέπει να τηρούνται με ιερή ευλάβεια, είναι εντός των νοσοκομείων της Ουχάν στην κεντρική Κίνα, όπου έχουν εντοπιστεί τα περισσότερα κρούσματα του κορονοϊού – στην εικόνα βλέπουμε το ιατρικό προσωπικό να παίρνει τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Η Ουχάν είναι σήμερα μια «απαγορευμένη πόλη», αποκλεισμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Οι 11 εκατ. κάτοικοί της ζουν σε έναν τόπο σιωπής και αγωνίας: τα μέσα μεταφοράς έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, στους δρόμους κυκλοφορούν ελάχιστοι άνθρωποι (φορώντας υποχρεωτικά μάσκα) και στα σούπερ μάρκετ τα ράφια έχουν αδειάσει από τους δικαίως θορυβημένους πολίτες, που δεν γνωρίζουν πότε θα λήξει ο συναγερμός.  

Μετά την Ουχάν «έκλεισαν» άλλες 14 πόλεις στην Κίνα, συνολικού πληθυσμού 40 εκατ. κατοίκων, καθώς η κατάσταση γίνεται κάθε μέρα και πιο ανησυχητική. Τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 132, σε περισσότερα από 6.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή