Υποβολείο

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεινή η θέση του Κινήματος Αλλαγής. l Δεινότατη. l Καθότι τα μεταξωτά βρακιά απαιτούν και επιδέξιους γλουτούς, που λέει –κάπως ευθύτερα– το ρητόν. l Και το καημένο το Κινάλ δεν διαθέτει ούτε το ένα ούτε το άλλο, καταπώς φαίνεται. l Για να αντιμετωπίσει την επίμονη πολιορκία του χώρου του από ένα χαμαιλέοντα Σύριζα, επιλέγει «σκληρό ροκ» και προς την κυβέρνηση, ώστε να κρατήσει κάποιο ακραιφνώς, υποτίθεται, «αντιδεξιό» κοινό του. l Ελα όμως που δεν μπορεί να βρει –ή να προβάλει πειστικά– θέματα που δικαιολογούν τέτοια στάση έναντι της κυβέρνησης. l Κι έτσι, ανασφαλές και ανέμπνευστο l –ή απλώς τεμπέλικο;–

l αναλώνεται σε κούφιες «αντιδεξιές» ρητορείες ή, το απεριγραπτότερον, αρχίζει να χρησιμοποιεί «εργαλεία» συριζαϊκού ήθους, όπως η μονταζιέρα που δούλεψε προ ημερών εις βάρος του Αδωνη Γεωργιάδη.

l Σημεία που δείχνουν όλο και πιθανότερο πως «το Κινάλ έπαθε Σύριζα» l όπως συνοπτικά το διατύπωσε ο υποστάς μονταζιέραν. l Μόνο τέτοια όμως δεν περιμένουν οι ψηφοφόροι του Κινάλ, νομίζω. l

Αντιπολίτευση ερευνητική, εμπεριστατωμένη, σοβαρή, που εντοπίζει και αναδεικνύει υπαρκτές παραλείψεις, αδυναμίες, αστοχίες ή και αμαρτήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη l – αυτό θα πείσει όχι μόνο τους ψηφοφόρους του, αλλά και την κοινωνία γενικότερα ότι το Κινάλ είναι χρήσιμο και αξιόπιστο κόμμα· l αυτό είναι που θα του προσδώσει και ένα σαφές πολιτικό στίγμα, l αυτό δηλαδή θα αναδείξει την ειδοποιό διαφορά του από το γιούρια κόμμα των συριζαίων. l Αν υπάρχει βέβαια τέτοια διαφορά.

l Διότι αν είναι να «πάθει Σύριζα» το Κινάλ, τότε ποιος ο λόγος ύπαρξής του;

l Μόνο ο Τσίπρας θα το γιορτάσει, l καταβροχθίζοντάς το. l Το συριζαίικο εντωμεταξύ σφάζεται στην ποδιά της «Προοδευτικής Συμμαχίας» l η οποία ευελπιστεί ότι θα τη βάλει ο Τσίπρας κορώνα στο κεφάλι του. l Αν κι ευχαριστημένη θα είναι αν τη βάλει ο Σύριζα έστω και ουρά στον τίτλο του. l Ετσι κι αλλιώς, στην ουσία τίποτα δεν θα σημαίνει. l Το ξέρουν καλά όλοι αυτοί ότι ο Τσίπρας σκοπεύει να τους χωνέψει στο προσωποπαγές κόμμα που στήνει. l Οπως ήδη έχει χωνέψει l –και χωρίς καμιά στομαχική καούρα, το παμφάγον–,

l τους πασοκογενείς, αλλ’ ακόμη και τους καμμενοειδείς που έχει μαζώξει το πέρασμά του από την εξουσία. l Απλώς τώρα ετοιμάζει επέκταση του «Χυτά Τσίπρα», που για ξεκάρφωμα θα συστήνεται ως «αριστερά». l Κι αυτό –μη μασάτε, δεν το φοβούνται, όπως δείχνουν– το ξέρουν και το έχουν ήδη αποδεχτεί οι παλαιοσυνασπίτες που καμώνονται τώρα ότι αντιδρούν. l Κάτι ΣκουρλετοΤσακαλωτοΦίληδες και σία. l Για την τιμή των όπλων λένε l (μηδέν πράττοντες) l και μόνον θα λένε, ώς το επερχόμενο συνέδριο που θα επικυρώσει την ίδρυση του «Χυτά Τσίπρα».

l Ο Φίλης δε, παλαιοτάτη καραβάνα όχι στη λούφα, αλλά οπωσδήποτε στην παραλλαγή, l διακηρύσσει στην «Αυγή» τι περιμένει από το μαγιάτικο συριζοσυνέδριο: l «Δεν πάμε να κάνουμε ένα κόμμα των πρώην: πρώην ΚΚΕ, πρώην ΚΚΕ εσωτερικού, πρώην ΕΑΡ, πρώην Πασόκ, ακόμα και πρώην Ν.Δ. l (Το «πρώην Ανέλ» ευνοήτως ελησμόνησε.) l Πάμε μαζί να οικοδομήσουμε την Αριστερά που έχει ανάγκη η χώρα, l μια Αριστερά του 21ου αιώνα…». l Και ιδού πώς ονειρεύεται ο Φίλης «μια Αριστερά του 21ου», που να «την έχει ανάγκη η χώρα»: l Μια Αριστερά που όταν είναι κυβέρνηση προθυμότατα συγκατανεύει σε ευρύτατη συμφωνία με την Αμερική, αλλά που όταν χάσει την εξουσία αρνείται να υπερψηφίσει στη Βουλή αυτό που η ίδια συμφώνησε με τις ΗΠΑ. l Οοοχι απλώς να ψηφίσει «λευκό», όπως αποφάσισε εντέλει ο Τσίπρας –για να μην τον βελάξουν και τα γίδια ακόμη–, l αλλά να καταψηφίσει αδιάντροπα τη δική της συμφωνία, υποστήριξε ο Φίλης. l Τέτοια η Αριστερά των Ονείρων του.

l Γι’ αυτό και θα λουφάξει μια χαρά στον Χυτά των Ονείρων του Τσίπρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή