Καταδίκη επίθεσης σε Πορτοσάλτε

Καταδίκη επίθεσης σε Πορτοσάλτε

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την επίθεση και αναγραφή υβριστικών συνθημάτων στο σπίτι του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Αρη Πορτοσάλτε, από μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, όταν μια ομάδα ατόμων πέταξε φέιγ βολάν έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου, ενώ έγραψε με σπρέι υβριστικά συνθήματα στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Ο ίδιος ο δημοσιογράφος έγραψε στο Τwitter «τα φασιστικά τάγματα εφόδου του “Ρουβίκωνα” σε τρομοκρατική επιδρομή απόψε στην είσοδο της πολυκατοικίας μου», αναρτώντας ταυτόχρονα φωτογραφίες από τα υβριστικά συνθήματα.

Την επίθεση καταδίκασε με ανακοίνωσή της η Ν.Δ., σημειώνοντας ότι «οι θρασύδειλοι τραμπούκοι δεν τρομοκρατούν κανέναν». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας με ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter χαρακτήρισε το περιστατικό «επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης» και «επίθεση στη Δημοκρατία». Αρκετή δόση ειρωνείας είχε η δήλωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούση: «Ο “Ρουβίκωνας” στο σπίτι του Αρη Πορτοσάλτε; Αποκλείεται, αδύνατον. Αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης –όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά– θα τα “είχε τελειώσει τα γκρουπούσκουλα” από τις 8 Ιουλίου! Σε κάθε περίπτωση και σοβαρολογώντας, εμείς για μία ακόμη φορά καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές», σχολίασε. Τα μέλη της αναρχικής ομάδας δημοσίευσαν στο Διαδίκτυο βίντεο και κείμενο στο οποίο αναφέρονται στο συμβάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή