Αθηναϊκό ντέρμπι γοήτρου παρά ουσίας

Αθηναϊκό ντέρμπι γοήτρου παρά ουσίας

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ντέρμπι… β΄ ταχύτητας στην κούρσα του πρωταθλήματος περιλαμβάνει το μενού της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1. Ναι μεν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός συνθέτουν ένα λαμπερό ζευγάρι, αλλά η αυριανή μονομαχία τους στο ΟΑΚΑ δεν καθορίζει, όπως άλλοτε, κάτι σημαντικό στην κούρσα για τον τίτλο. Καιρό τώρα η μάχη αυτή είναι υπόθεση μόνο του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Εχουν τόσο μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες, που όσα λάθη κι αν κάνουν δεν αρκούν για να εκμεταλλευθεί κάποιος άλλος τις δέκα έξτρα αγωνιστικές των πλέι οφ για να τους προλάβει και να τους απειλήσει.

Την περασμένη αγωνιστική ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύθηκε το… «δωράκι» του Παναθηναϊκού και προσπέρασε τον ΠΑΟΚ, έχοντας πλέον «μαξιλαράκι» δύο βαθμών. Για να το διατηρήσει… φουσκωμένο, πρέπει να περάσει αύριο με νίκη από το Περιστέρι, κόντρα σε έναν Ατρόμητο που παλεύει να κρατηθεί σε τροχιά πλέι οφ και έχει υψηλό κίνητρο. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι, πάντως, μεγάλο φαβορί όχι μόνο λόγω της διαφοράς, αλλά κυρίως λόγω φόρμας. Είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τους Περιστεριώτες, οι οποίοι έχουν καιρό να κάνουν μια πειστική εμφάνιση στο πρωτάθλημα κι ας στάθηκαν όρθιοι απέναντι στον Αρη για το Κύπελλο.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ στην Τούμπα και περιμένει στραβοπάτημα του Ολυμπιακού για να τον φτάσει στην κορυφή ή και να τον προσπεράσει σε περίπτωση ήττας του. Ο πρωταθλητής μοιάζει ακλόνητο φαβορί απέναντι στον ΟΦΗ, όχι μόνο γιατί τον νίκησε εύκολα με 5-1 πριν από λίγες μέρες για το Κύπελλο, αλλά και επειδή με τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού την περασμένη Τετάρτη, έδειξε ότι ξεπέρασε την αγωνιστική κρίση και βρήκε ξανά τον καλό του εαυτό. Οι Κρητικοί, άλλωστε, είναι μία από τις πλέον αδύναμες ομάδες του πρωταθλήματος μακριά από την έδρα τους.

Το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ μοιάζει να είναι περισσότερο υπόθεση γοήτρου παρά ουσίας. Με τις πέντε συνεχόμενες νίκες τους στη Σούπερ Λιγκ 1, οι «πράσινοι» έχουν σχεδόν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ και με νίκη τους αύριο, θα διεκδικήσουν με καλές πιθανότητες την 3η θέση. Ακόμα κι αν την κατακτήσουν, όμως, δεν αλλάζει κάτι επί τις ουσίας, αφού δεν έχουν δικαίωμα εξόδου στην Ευρώπη λόγω της τιμωρίας τους, οπότε ακόμα κι έτσι, δεν επηρεάζουν σημαντικά την οικονομία του πρωταθλήματος. Ο 5ος Αρης, άλλωστε, είναι 9 βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ και δεν έχει περιθώρια να εκμεταλλευθεί πιθανό στραβοπάτημά της στο αυριανό ντέρμπι, ακόμα κι αν περάσει ο ίδιος νικηφόρα από την Τρίπολη.

Αν και οι δύο έχουν χάσει αρκετό έδαφος στην κούρσα για τα πλέι οφ, Λάρισα και Λαμία έχουν ακόμα ελπίδες και όποια επικρατήσει στο γειτονικό ντέρμπι, θα παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της Ευρώπης. Τα άλλα δύο παιχνίδια του προγράμματος έχουν τον ίδιο χαρακτήρα: οι γηπεδούχοι, Πανιώνιος και Παναιτωλικός, ψάχνουν κάθε βαθμό στην προσπάθειά τους να αποφύγουν την τελευταία θέση και τον άμεσο υποβιβασμό, ενώ οι φιλοξενούμενοι, Ξάνθη και Βόλος αντίστοιχα, εξακολουθούν να έχουν βλέψεις για την πρώτη εξάδα, αν και δεν είναι εντός των ορίων της αυτή τη στιγμή.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (23η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 19.30 Πανιώνιος – Ξάνθη (Novasports 1), 20.00 Λαμία – Λάρισα (ΕΡΤ), ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 Αστέρας Τρίπολης – Αρης (Novasports 1), 17.15 Ατρόμητος – Ολυμπιακός (ΕΡΤ), 18.00 ΠΑΟΚ – ΟΦΗ (PAOK TV), 19.30 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (Novasports 1), ΔΕΥΤΕΡΑ: 18.00 Παναιτωλικός – Βόλος (ΕΡΤ).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (22 αγώνες): Ολυμπιακός 54, ΠΑΟΚ 52, ΑΕΚ 41, Παναθηναϊκός 37, Αρης 32, ΟΦΗ 28, Ξάνθη 27, Ατρόμητος 26, Λάρισα 25, Αστέρας Τρίπολης 25, Βόλος 25, Λαμία 24, Παναιτωλικός 13, Πανιώνιος 9 (σημ.: ο Πανιώνιος έχει -6 βαθμούς).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή