Το κρησφύγετο του «τοξοβόλου»

Το κρησφύγετο του «τοξοβόλου»

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαμέρισμα που πιθανολογείται ότι χρησιμοποιούσαν ο 32χρονος Γιάννης Μιχαηλίδης, γνωστός και ως «τοξοβόλος», και οι δύο συγκατηγορούμενές του Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου και Δήμητρα Βαλαβάνη, εντόπισε η Αντιτρομοκρατική. Το διαμέρισμα βρέθηκε στον Αγιο Νικόλαο Αχαρνών και, όπως προέκυψε, είχε μισθώσει η 26χρονη Βαλαβάνη χρησιμοποιώντας τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς της. Ερευνήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης και στο εσωτερικό του βρέθηκαν ψηφιακά πειστήρια (κάρτες μνήμης, USB, κινητά), ρούχα, παπούτσια, ζελατίνες πλαστικοποίησης και φωτογραφίες για την κατασκευή πλαστών ταυτοτήτων. Βρέθηκε ακόμα ένα drone το οποίο –όπως εκτιμούν αστυνομικοί– χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για την από αέρος κατόπτευση στόχων. Οπως μάλιστα αποκάλυψε η «Κ», κατά τη σύλληψη των τριών την 29η Ιανουαρίου στην Αγία Παρασκευή βρέθηκαν στην κατοχή τους βίντεο από drone. Πιθανολογείται ότι ήταν τραβηγμένα στη Χαλκιδική όπου, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν ληστεία.

Το σπίτι στον Αγιο Νικόλαο εντοπίστηκε μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των τριών συλληφθέντων. Οι μυστικοί αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, που προφανώς το είχαν θέσει υπό επιτήρηση, μπήκαν στο διαμέρισμα τη στιγμή ακριβώς που ένα άτομο ξεκλείδωνε την πόρτα για να μπει μέσα. Αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για ιδιώτη – καθαριστή, ο οποίος είχε συμφωνήσει να καθαρίσει τους εσωτερικούς χώρους αντί αμοιβής 60 ευρώ. Κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι άγνωστος που βρήκε τα στοιχεία του από αγγελία στο Διαδίκτυο του τηλεφώνησε και του ζήτησε να καθαρίσει το διαμέρισμα, όπου υποτίθεται ζούσε ο αδελφός του που απεβίωσε πρόσφατα. Ο καθαριστής περιέγραψε ότι συναντήθηκε με κάποιο άτομο στο κέντρο της Αθήνας, όπου του παρέδωσε τα κλειδιά και το προσυμφωνημένο ποσό, λέγοντάς του να κρατήσει όσα από τα αντικείμενα εντός του διαμερίσματος ήθελε και να πετάξει στα σκουπίδια τα υπόλοιπα. Σύμφωνα με μια αστυνομική εκδοχή, ο άγνωστος άνδρας ήταν περίπου 25 ετών, αλλά ο καθαριστής δεν διέκρινε τα χαρακτηριστικά του καθώς στη συνάντηση φορούσε κουκούλα. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι το διαμέρισμα παρουσίαζε ίχνη έρευνας, στοιχείο που κατατείνει στο συμπέρασμα ότι σε χρόνο προγενέστερο της έρευνας άγνωστο άτομο είχε μπει και είχε αφαιρέσει αντικείμενα.

Οι Μιχαηλίδης, Αθανασοπούλου και Βαλαβάνη συνελήφθησαν έπειτα από παρακολούθηση, κατηγορούμενοι για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, διακεκριμένη οπλοκατοχή κ.ά. Ο 32χρονος «τοξοβόλος» έχει ταυτοποιηθεί ως ο ένας από τους δράστες της ένοπλης ληστείας τον Σεπτέμβριο σε τράπεζα στην Ερυμάνθεια Αχαΐας με λεία 150.000 ευρώ. Επιπλέον, σε δικογραφία της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης φέρεται να αναγνωρίζεται ως ένας από τους υπόπτους που την 30ή Δεκεμβρίου επιτέθηκαν σε αστυνομικό του Α.Τ. Ζαγκλιβερίου στη Χαλκιδική, κλείνοντάς τον στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Ολα τα ευρήματα από το διαμέρισμα στον Αγ. Νικόλαο στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξερεύνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή