Tα ηλεκτρικά Smart απέκτησαν νέο πρόσωπο

Tα ηλεκτρικά Smart απέκτησαν νέο πρόσωπο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα νέα ηλεκτρικά Smart αποκαλύφθηκαν επίσημα στους δημοσιογράφους αυτοκινήτου στην πανευρωπαϊκή παρουσίαση που έλαβε χώρα στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Το Smart EQ facelift, τόσο το fortwo coupe/cabrio όσο και το forfour, έχει αλλάξει σχεδιαστικά κυρίως στο εμπρός μέρος, όπου συναντάμε μια κυψελοειδή μάσκα, ενώ τα φωτιστικά σώματα φέρουν full LED τεχνολογία. Στο πίσω τμήμα υπάρχουν νέα φανάρια με γραφικά που κεντρίζουν το βλέμμα και ταιριάζουν απόλυτα με τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν ριζικές αλλαγές ως προς το αισθητικό κομμάτι, αλλά η διαφορά με τα «συμβατικά» Smart είναι το όργανο που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του ταμπλό. Εκεί, ο οδηγός αντλεί πληροφορίες για το επίπεδο της μπαταρίας, καθώς και για τη διαδικασία φόρτισης και εκφόρτισης των μπαταριών κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Φυσικά, η Smart διαθέτει αρκετές επιλογές εξατομίκευσης και μεταξύ άλλων προσφέρει ξύλινη ή πλαστική επένδυση στο κόκπιτ του λιλιπούτειου μοντέλου. Η ποιότητα είναι αισθητά αναβαθμισμένη, ενώ ο θόρυβος απουσιάζει χάρη στην ηλεκτρική «καρδιά».

Το Smart EQ facelift εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 82 ίππων και 160 Nm ροπής.

Η μπαταρία των 17,6 kWh χαρίζει 135 χιλιόμετρα αυτονομία έπειτα από μια πλήρη φόρτιση για το fortwo coupe και για τα πρότυπα δοκιμών WLTP. Χάρη στην ακαριαία ροπή, η επιτάχυνση 0-60 km/h έρχεται σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 130 km/h. Για να φορτίσει από μια οικιακή πρίζα χρειάζεται περίπου 6 ώρες, αλλά ο χρόνος αυτός μπορεί να μειωθεί μέχρι και 40 λεπτά (για το 80% της μπαταρίας) όταν υπάρχει δυνατότητα «ανεφοδιασμού» μέσω ενός ταχυφορτιστή των 22 kW.

Τα Smart EQ facelift θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα την άνοιξη και οι τιμές θα ξεκινούν από τις 24.990 ευρώ για το fortwo coupe, 25.675 ευρώ για το forfour και 28.490 ευρώ για το fortwo cabrio.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή