Κέρινο ομοίωμα του Τομ Κρουζ στην… Καβάλα (φωτογραφίες)

Κέρινο ομοίωμα του Τομ Κρουζ στην… Καβάλα (φωτογραφίες)

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα έχει αποκτήσει το δικό της «Μαντάμ Τισό»: το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κηπιά Ελευθερούπολης, στην Καβάλα, στο οποίο παρουσιάζονται τα κέρινα ομοιώματα 18 Ελλήνων και 12 ξένων προσωπικοτήτων.

Η τελευταία προσθήκη στα εκθέματα είναι το ομοίωμα του Τομ Κρουζ, ο οποίος επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι στη μεγάλη οθόνη με το σίκουελ Top Gun: Maverick.

Κέρινο ομοίωμα του Τομ Κρουζ στην… Καβάλα (φωτογραφίες)-1

Το ομοίωμα του σταρ του Χόλιγουντ  χρειάστηκε πέντε μήνες για να φιλοτεχνηθεί από τον ιδιοκτήτη του Μουσείου και καλλιτέχνη Θοδωρή Κοκκινίδη, , ο οποίος φρόντισε να αναδείξει όχι μόνο τη γλυκιά ωριμότητα της ηλικίας του Χολιγουντιανού σταρ αλλά και τη διαχρονική του γοητεία.

Κέρινο ομοίωμα του Τομ Κρουζ στην… Καβάλα (φωτογραφίες)-2

Το νέο έργο πήρε τη θέση του δίπλα στο ομοίωμα ενός αγαπητού Έλληνα ηθοποιού, του Κώστα Βουτσά, στην κεντρική σάλα του Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων.

Κάποια μάλιστα  από αυτά τα πρόσωπα που φιλοξενούνται στο Μουσείο ως κέρινα ομοιώματα πόζαραν τα ίδια στον Θόδωρο Κοκκινίδη.

Εκείνο που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη είναι όχι μόνο το κέρινο ομοίωμα ως καλλιτεχνική δημιουργία που αποτυπώνεται στις φυσικές διαστάσεις του, αλλά και το γενικότερο περιβάλλον μέσα στο οποίο ο Θόδωρος Κοκκινίδης προσπαθεί να το εντάξει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή