Μπριζόλες της παλιάς σχολής

Μπριζόλες της παλιάς σχολής

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι από Black Angus, γαλλικής «κοπής» ή σιτεμένες, είναι όμως πεντανόστιμες και καλοψημένες.

1. Τεφαρίκι

Η βορειοελλαδίτικη σπαλομπριζόλα έρχεται στο τραπέζι ξεκοκαλισμένη, φουλ ζουμερή και καλοαλατισμένη. Την ημέρα που την παραγγείλαμε, ήρθε ελαφρώς πιο ψημένη από ό,τι ζητήσαμε, ωστόσο ήταν γεμάτη χυμούς και κοβόταν σαν βούτυρο με τα μαχαίρια Fortessa. Οι πατάτες ροδοτηγανισμένες, αλλά σε λάδι που είχε βαριά γεύση. Το Τεφαρίκι είναι ένα σύγχρονο, καλόγουστο σαλούν, στο πλάι του δρόμου. Μια πρόταση/απόδραση για κρέας, διαφορετική και αξιόλογη. Νικολέτα Μακρυωνίτου.

Λεωφόρος Ευελπίδων 193, Κορωπί, Τ/210-66.28.694.

2. Ο Χριστόφορος

Μερίδες για μοιρασιά – τόσο μεγάλες, που σίγουρα θα πάρετε πακέτο για το σπίτι. Αυτό χαρακτηρίζει την οικογενειακή ταβέρνα του Χριστόφορου Ράπτη εδώ και 55 χρόνια. Όλοι παραμιλούν με το μπιφτέκι του, που καλύπτει πλήρως τη διάμετρο πιάτου 24 εκ. Φημίζεται βέβαια και για τη σταβλίσια μπριζόλα, πεντανόστιμη, ελληνικής προελεύσεως. Συνοδεύστε με ωραιότατη τυροκαυτερή, ρετρό (πλέον) ρόκα-παρμεζάνα ή κάποια άλλη σαλάτα. Οι τηγανητές πατάτες είναι απλώς συμπαθητικές. Νικολέτα Μακρυωνίτου. 

Μιχάλη Καλαβρυτινού 11, Καλύβια Θορικού, Τ/22990-48.266.

3. Τσούτσουρας

Από τη Βόνιτσα είναι τα φρέσκα κρεατικά που σερβίρουν στην ψησταριά. Η χοιρινή ζουμερή και καλοψημένη, η μοσχαρίσια γάλακτος παραμένει τρυφερή και μαλακή, ψημένη σύμφωνα με τα γούστα των περισσότερων. Λίνα Καπετάνιου.

Αλεξάνδρας 32, Δάφνη, Τ/210-97.17.649.

4. Μυρτιά

Δεν θα τα καταφέρετε να φάτε όλη τη μερίδα, είτε πάρετε χοιρινή είτε μοσχαρίσια. Η μαστοριά του ψήστη είναι ολοφάνερη στη χοιρινή, με πολύ σωστό ψήσιμο ακόμα και στα δύσκολα σημεία κοντά στο κόκαλο. Η μοσχαρίσια γάλακτος, λουκούμι. Λίνα Καπετάνιου. 

Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη, Τ/210-93.70.708.

5. Αξώτης

Στο συνοικιακό κουτούκι στο Πολύγωνο θα δοκιμάσετε μία από τις πιο ζουμερές και καλοψημένες χοιρινές μπριζόλες της πόλης. Το κλου βέβαια είναι τα ροδαλά παϊδάκια. Σε καμία περίπτωση μη χάσετε την ευκαιρία να γευτείτε τις τηγανητές πατάτες: λεπτοκομμένες, σούπερ τραγανές και σωστά αρτυμένες. Λίνα Καπετάνιου. 

Παπαρσένη 15, Πολύγωνο, Τ/210-64.59.130.

+ Μερικά στέκια για μπριζόλες ράτσας σιτεμένες και για εκλεκτές κοπές

Base grill, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, Τ/210-57.57.455.

Το Γίδι, Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, Τ/210-28.28.848.

Τηλέμαχος, Πανεπιστημίου 10, Σύνταγμα, Τ/210-36.13.300.

Κρητικός, Αιόλου 49, Παλλήνη, Τ/ 210-66.59.061.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή