Θεωρείο (11/02/20)

3' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Εκλογοδικείο η έδρα Τσαβδαρίδη

Στο αρμόδιο όργανο, το Εκλογοδικείο, θα κριθεί τελικά το μέλλον του βουλευτή Ημαθίας της Ν.Δ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη, που κατηγορείται ως διπλοθεσίτης, καθώς εκτός από το βουλευτικό αξίωμα διατηρεί μια επαγγελματική σχέση και με τον Δήμο Βέροιας. Ο ίδιος ο κ. Τσαβδαρίδης δήλωσε πως η κατηγορία που του προσάπτεται –έβγαλε σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ– είναι διάτρητη καθώς πρόκειται για μια εξωτερική συνεργασία, με δελτίο παροχής υπηρεσιών με τον δήμο, κάτι που δεν αποτελεί ασυμβίβαστο. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η δήλωση του δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, ο οποίος σε δήλωσή του σημείωσε πως ο βουλευτής, πριν κατέλθει υποψήφιος, «έλαβε όλες τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις» ότι οι δύο ιδιότητες δεν έρχονταν σε σύγκρουση. Σε κάθε περίπτωση, τις τελικές αποφάσεις θα λάβει το Εκλογοδικείο.

Αποστάσεις από Μενδώνη

Με διακριτικό μεν τρόπο, σαφώς δε, η Ολγα Κεφαλογιάννη έλαβε αποστάσεις από τους χειρισμούς της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, όσον αφορά την άδεια λειτουργίας της εταιρείας πνευματικών δικαιωμάτων που συνέστησαν οι καλλιτέχνες. Η κ. Μενδώνη έδωσε τελικά τη σχετική άδεια λειτουργίας, αλλά με καθυστέρηση.

Ερωτηθείσα σχετικά (Cnn.gr), η πρώην υπουργός άφησε την αιχμή της για τη νυν: «Υπάρχουν οι πολιτικοί που είναι γρήγοροι και αποτελεσματικοί. Υπάρχουν και αυτοί που θέλουν τον χρόνο τους ή κρύβονται πίσω από τη γραφειοκρατία που μπορεί να μπλοκάρει τα πάντα», είπε. Με δυο λόγια: μήνυμα εστάλη.

Τεστ για Βρούτση

Την Κ.Ο. της Ν.Δ. θα ενημερώσει σήμερα στις 5 το απόγευμα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί. Η ενημέρωση θα αποτελέσει τεστ για τον υπουργό, καθώς αρκετοί βουλευτές έχουν θέσει αστερίσκους στο νομοσχέδιο, κάτι που αυξάνει το ενδιαφέρον της ενημέρωσης. Ο υπουργός πάντως έχει ήδη μιλήσει σε πολλούς βουλευτές που έχουν συχνή παρουσία στην τηλεόραση και τους έχει κάνει σύντομη ενημέρωση για τα πλεονεκτήματα του νομοσχεδίου.

Ντόπιος… Μητσοτάκης

Πλην όσων είδαν το φως της δημοσιότητας, ένα από τα ντεσού της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Κρήτη ήταν η γνώση που έδειξε να έχει για τα τοπικά ζητήματα. Ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, συζήτησε για τον ΒΟΑΚ, τις εκκρεμότητες από τις περυσινές ζημίες, αλλά και τη σύνδεση του λιμανιού της Σούδας με το νέο αεροδρόμιο. Ιδιο κλίμα και γνώση των θεμάτων έδειξε ο Μητσοτάκης και κατά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Χανίων. Εξ ου μάλλον και η φράση του πως στην Κρήτη δεν θέλει να τον αποκαλούν αλλιώς, παρά μόνο Κυριάκο.

Διάλυση φημών

Μένω στην Κρήτη και στην παρουσία του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η επιλογή να δώσει το «παρών» ο υπουργός διέλυσε τις συζητήσεις περί προβλήματος στις σχέσεις μεταξύ των δύο.

Συνεδρίαση… Κ.Ο.

Μεικτό υπουργικό συμβούλιο και μαζί… Κοινοβουλευτική Ομάδα θα γίνει την Παρασκευή το βράδυ στην Κηφισιά. Αιτία, ο γάμος του βουλευτή της Ν.Δ. Ανδρέα Πάτση με τη δημοσιογράφο Βίκυ Παπαλουκά και κουμπάρο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. Οπως αναμένεται, η μισή και πλέον Ν.Δ. θα είναι εκεί.

«Πράσινη» Ηλεία

Η επιχείρηση να επιστρέψει το ΚΙΝΑΛ στο ένδοξο πασοκικό παρελθόν φαίνεται πως γίνεται συντονισμένα. Δεν είναι τυχαίο πως Κυριακή και Δεύτερα η Φώφη Γεννηματά βρέθηκε στην Ηλεία που, μαζί με την όμορη Αχαΐα, υπήρξε προπύργιο του πάλαι ποτέ πανίσχυρου ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτικά, στις τελευταίες εκλογές, το ΚΙΝΑΛ στην Ηλεία πήρε 14,79%.

Ο αναλυτής του Κυριάκου

Ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο σε θέματα ανάλυσης δεδομένων και ερευνών δείχνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οπως λένε οι πληροφορίες, ο 43χρονος πολιτικός αποτελεί τον πρώτο άνθρωπο που θα πάρει ο πρωθυπουργός αν χρειάζεται κάποια εμπεριστατωμένη ανάλυση σε ζητήματα ερευνών.

Δικαίωση Κουμουτσάκου

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά τον ξυλοδαρμό του, δικαιώθηκε. Ο λόγος για τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος υπενθυμίζω πως τον Νοέμβριο του 2015 είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού σε εκδήλωση των Ποντίων στο Σύνταγμα, στην οποία είχαν παρεισφρήσει ακροδεξιά στοιχεία τα οποία άσκησαν βία εναντίον του. Μετά την ταυτοποίηση των ενόχων, η χθεσινή δίκη αποφάνθηκε για την ενοχή τους. Πλην του φυσικού προσώπου που δικαιώθηκε, η εν λόγω απόφαση αποτελεί μια «επιστροφή στην κανονικότητα» για την ίδια τη δημοκρατία, η οποία την περίοδο εκείνη βιαζόταν με πλήθος αγριοτήτων και απειλών. 

Ελλάδα – Αλβανία συνεργασία

Παρουσιάστηκε χθες το σήμα της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος επέλεξε το Τwitter για να το δώσει στη δημοσιότητα. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως η επιλογή του στηρίχθηκε στο ταλέντο και στις ιδέες νέων παιδιών, καθώς στήθηκε ένας μικρός διαγωνισμός ανάμεσα σε φοιτητές του τμήματος γραφιστικών τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το σήμα που τελικά κέρδισε, σχεδιάστηκε από μία πολύ ταλαντούχα φοιτήτρια, η οποία είχε την έμπνευση να «κλείσει» έναν ήλιο μέσα στο μπλε χρώμα της Ελλάδας. Λεπτομέρεια; Η κοπέλα έχει καταγωγή από την Αλβανία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή