H ROLEX στα Όσκαρ 2020

3' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν ο Μάρλον Μπράντο υποδυόταν τον Συνταγματάρχη των ειδικών δυνάμεων Γουόλτερ Κουρτς στο Αποκάλυψη Τώρα! έφερε στον καρπό του ένα ρολόι Rolex. Rolex φορούσε παίζοντας μπιλιάρδο και ο Πολ Νιούμαν στον ρόλο του Έντουαρντ "Φαστ Έντι" Φέλσον στην ταινία Το χρώμα του χρήματος του Μάρτιν Σκορτσέζε. Και στον Τιτανικό του Τζέιμς Κάμερον ο Μπιλ Πάξτον ως ο κυνηγός θησαυρών Μπροκ Λόβετ, καταδύεται με υποβρύχιο στο θρυλικό ναυάγιο με ένα Rolex στον καρπό του. Με βάση τα σημερινά δεδομένα θα υπέθετε κανείς ότι η παρουσία αυτών των ρολογιών στις εν λόγω ταινίες αποτελούσε μία κλασική περίπτωση τοποθέτησης προϊόντος, μία εμπορική συμφωνία, ένα μαρκετινίστικο κόλπο. Αυτό όμως δεν ισχύει. Τα ρολόγια αυτά βρέθηκαν εκεί από προσωπική επιλογή των σκηνοθετών. Με ένα Rolex επιχειρούσαν να προσδώσουν στους ήρωές τους κύρος, δύναμη, αυτοπεποίθηση και ένα διαχρονικό, σοφιστικέ στιλ. Και όλα αυτά τα στοιχεία είναι συνώνυμα της Rolex.

 

H ROLEX στα Όσκαρ 2020-1

 

Ο Μάρτιν Σκορτσέζε ανήκει εδώ και χρόνια στην "οικογένεια" των Rolex Testimonees.

 

 

H ROLEX στα Όσκαρ 2020-2

 

Ο σκηνοθέτης του Τιτανικού και του Άβαταρ Τζέιμς Κάμερον είναι δηλωμένος φαν της Rolex.

 

 

Η ελβετική εταιρεία διατηρεί μακροχρόνιους, άρρηκτους δεσμούς με τον κόσμο της έβδομης τέχνης. Δεν είναι όμως μόνο το γεγονός ότι τα ρολόγια της εμφανίζονται κατά καιρούς σε εμβληματικές ταινίες στον καρπό διάσημων ηθοποιών που τη συνδέει με το σινεμά. Οι δεσμοί είναι βαθύτεροι και πολύ πιο ουσιαστικοί. Επί πολλές δεκαετίες η Rolex εργάζεται και προσπαθεί για την προώθηση της τέχνης του κινηματογράφου, για την αναγνώριση των μεγάλων ταλέντων και για την μεταλαμπάδευση της γνώσης στις επόμενες γενιές. Γι’ αυτό, ένα από τα σημαντικότερα μελήματά της είναι η υποστήριξη νεαρών κινηματογραφιστών μέσω ενός προγράμματος που δημιούργησε και τον ρόλο του μέντορα αναλαμβάνουν κορυφαίες και παγκοσμίως αναγνωρισμένες προσωπικότητες από τον χώρο της έβδομης τέχνης. Όπως οι πολλάκις βραβευμένοι με Όσκαρ σκηνοθέτες Κάθριν Μπίγκελοου, Τζέιμς Κάμερον, Αλεχάντρο Ινιαρίτου και Μάρτιν Σκορτσέζε, οι οποίοι ανήκουν στην «οικογένεια» των Rolex Testimonees –η εταιρεία προτιμά αυτόν τον όρο αντί του ambassador (πρεσβευτής) γιατί αναφέρεται σε ανθρώπους που φορούν Rolex από επιλογή και το αποδεικνύουν στην καθημερινή τους ζωή χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα.

 

 

H ROLEX στα Όσκαρ 2020-3
Η Κάθριν Μπίγκελοου είναι η πρώτη και μοναδική γυναίκα που έχει κερδίσει Όσκαρ Σκηνοθεσίας (και μαζί Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας) για το The Hurt Locker το 2008.

 

H ROLEX στα Όσκαρ 2020-4

 

Ο τέταρτος των Rolex Testimonees,  Αλεχάνδρο Ινιαρίτου, έχει δύο Όσκαρ σκηνοθεσίας στη φαρέτρα του.

 

 

Πρόσφατα η Rolex ζήτησε από τους τέσσερις φίλους σκηνοθέτες να μιλήσουν για τους ανθρώπους που τους ενέπνευσαν στην καριέρα τους ώστε να φτάσουν στο σημείο που είναι σήμερα. Δείτε το σχετικό video

 

 

Τα τελευταία χρόνια η Rolex συνεργάζεται στενά με την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Επιστημών. Από το 2017 είναι το επίσημο ρολόι της Ακαδημίας και υπερήφανος χορηγός των Όσκαρ ενώ από το 2018 είναι και χορηγός των Governors Awards, του ετήσιου θεσμού μέσω του οποίου η Ακαδημία αποτίει φόρο τιμής σε ανθρώπους της κινηματογραφικής βιομηχανίας για τη συνολική τους προσφορά στην έβδομη τέχνη. Επιπλέον, από το 2016, η Rolex σχεδιάζει το περίφημο Greenroom των Όσκαρ, έναν χώρο στον οποίο υποδέχεται τους παρουσιαστές και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους προτού ανεβούν στη σκηνή κατά την τελετή απονομής των βραβείων.

H ROLEX στα Όσκαρ 2020-5
ROLEX Greenroom – Oscars 2020

 

H ROLEX στα Όσκαρ 2020-6
ROLEX Greenroom – Oscars 2020

 

H ROLEX στα Όσκαρ 2020-7
ROLEX Greenroom – Oscars 2020

 

Κάθε χρόνο το θέμα και ο διάκοσμος του Greenroom αλλάζει. Για τη φετινή διοργάνωση επελέγη ένα πολικό τοπίο, το οποίο συνδυάζει μία αιθέρια ομορφιά και μία εύθραυστη ιδιοσυγκρασία. Το εύθραυστο στοιχείο παραπέμπει στην περίφημη πρωτοβουλία Perpetual Planet της Rolex, στην οποία η ελβετική εταιρεία ενώνει τις δυνάμεις της με ξεχωριστούς ανθρώπους και οργανισμούς με κοινό σκοπό την εξερεύνηση και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και την προστασία του πλανήτη Γη.

H ROLEX στα Όσκαρ 2020-8

Η Rolex είναι επίσης Ιδρυτικός Χορηγός του νέου Μουσείου Κινηματογράφου της Ακαδημίας, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό το 2020 και θα είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μουσείο κινηματογράφου παγκοσμίως. Το κτήριο βρίσκεται στο Λος Άντζελες, φέρει την υπογραφή του κορυφαίου αρχιτέκτονα Ρένζο Πιάνο και διαθέτει μεταξύ άλλων εκθεσιακό χώρο εμβαδού περίπου 4.650 τ.μ. και θέατρο χιλίων θέσεων.

H ROLEX στα Όσκαρ 2020-9

Το μουσείο αναμένεται να αποτελέσει κόμβο για τους λάτρεις του σινεμά και θα βοηθήσει στην κατανόηση των τεχνών και των επιστημών που συμβάλλουν στη μαγεία του κινηματογράφου. Μάλιστα η Rolex πρόκειται να δημιουργήσει μία έκθεση που θα παρακολουθεί την ιστορία του σινεμά σε συνάρτηση με την συμβολή της Rolex στον κόσμο της έβδομης τέχνης. Μέσω του μουσείου η εταιρεία ευελπιστεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ιστορίας του κινηματογράφου και στη μετάδοση της τέχνης αυτής στις επόμενες γενιές.

Περισσότερες πληροφορίες για την Rolex εδώ.

 

    •  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή