Πριγκιπικό διαζύγιο στη Βρετανία, νέα βάσανα για Ελισάβετ

Πριγκιπικό διαζύγιο στη Βρετανία, νέα βάσανα για Ελισάβετ

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Την απόφασή τους να χωρίσουν ανακοίνωσαν ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας Πίτερ Φίλιπς και η σύζυγός του Οτομν. Σε ανακοίνωσή του, το ζευγάρι ανέφερε ότι η απόφαση αυτή «αποτελεί την καλύτερη λύση για τα δύο τους παιδιά και για τη συνέχιση της φιλίας τους». Ο Πίτερ Φίλιπς και η σύζυγός του ζούσαν χωριστά τους τελευταίους μήνες, ενώ αποφάσισαν να μοιράζονται την επιμέλεια των δύο κοριτσιών τους, της εννιάχρονης Σαβάνα και της επτάχρονης Ιζλα.

«Και οι δύο οικογένειες εξέφρασαν τη βαθιά τους θλίψη, αλλά στηρίζουν απόλυτα την απόφαση του ζευγαριού και την πρωτοβουλία τους να αναθρέψουν από κοινού τα παιδιά τους», ανέφερε η ανακοίνωση. Ο Πίτερ Φίλιπς και η Οτομν είχαν ανακοινώσει ήδη από πέρυσι τον ανεπίσημο χωρισμό τους στη βασίλισσα Ελισάβετ και σε άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο 42χρονος Πίτερ Φίλιπς είναι γιος της πριγκίπισσας Αννας με τον πρώτο της σύζυγο, τον λοχαγό Μαρκ Φίλιπς. Ο Πίτερ είναι ο μεγαλύτερος από τα εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ και του δούκα του Εδιμβούργου, Φιλίππου. «Η απόφαση για το διαζύγιο και την από κοινού επιμέλεια των παιδιών προέκυψε ύστερα από πολλούς μήνες συζητήσεων και –αν και θλιβερή– θα ευνοήσει τη διατήρηση της φιλίας μεταξύ του ζευγαριού. Ο Πίτερ και η Οτομν ζήτησαν να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή τους και η συναισθηματική φόρτιση των παιδιών τους, καθώς η οικογένεια προσπαθεί να συμβιβαστεί με τις νέες αυτές αλλαγές», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Πίτερ Φίλιπς συνάντησε τη 41χρονη σήμερα Οτομν Κέλι από τον Καναδά, όταν αυτή εργαζόταν ως σύμβουλος επιχειρήσεων και κατά τη διάρκεια του αγώνα αυτοκινήτων Γκραν Πρι στον Καναδά το 2003. Ο Φίλιπς εργαζόταν τότε στην ομάδα Φόρμουλα 1 της εταιρείας Williams. Παντρεύτηκαν το 2008 στο παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στο ανάκτορο του Ουίνδσορ, όπου τελέστηκε, μία δεκαετία αργότερα, ο γάμος του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ, Χάρι και Μέγκαν. Τα παιδιά του ζευγαριού μεγάλωσαν στο Γκλόστερσερ. Πριν νυμφευθεί τον Πίτερ, η Οτομν εγκατέλειψε τον ρωμαιοκαθολικισμό, επιτρέποντας στον Φίλιπς να διατηρήσει τη θέση του στη σειρά διαδοχής του θρόνου. Παρότι, όμως, ο Πίτερ είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας, δεν θεωρείται «ενεργό μέλος» της και δεν διαθέτει έτσι τίτλο. Τον περασμένο μήνα, η σκανδαλοθηρική εφημερίδα Daily Mail αποκάλυψε ότι ο Φίλιπς είχε πρωταγωνιστήσει σε κινεζική διαφήμιση γάλακτος από αγελάδες της νήσου Τζέρσεϊ.

Στο μεταξύ, στη νέα τους ζωή στο Βανκούβερ του Καναδά εγκαθίστανται η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι, μετά την ανακοίνωσή τους τον περασμένο μήνα ότι εγκαταλείπουν τα βασιλικά τους καθήκοντα. Μέσα στον Μάρτιο, το ζευγάρι αναμένεται να επισκεφθεί για λίγες ημέρες τη Βρετανία, με τον γιο τους, Αρτσι, κατόπιν έκκλησης της βασίλισσας Ελισάβετ για να παραστούν στην τελετή της Κοινοπολιτείας στις 9 Μαρτίου, σύμφωνα μα δημοσίευμα των Times του Λονδίνου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Χάρι και η Μέγκαν ταξίδεψαν στο Μαϊάμι της Φλόριντα, όπου ο πρίγκιπας μίλησε ενώπιον 425 τραπεζιτών, διηγούμενος τα συναισθήματά του μετά τον θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, όταν αυτός ήταν μόλις 12 ετών. Η Μέγκαν μίλησε και αυτή στην εκδήλωση, κάνοντας λόγο για το πόσο αγαπά τον σύζυγό της. Το ζευγάρι φέρεται να εισέπραξε 1 εκατομμύριο δολάρια για τη σύντομη ομιλία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή