Θεωρείο (12/02/20)

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ατυπο Προεδρικό

Σε ένα από τα σημαντικότερα δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής της Αθήνας, το Μέγαρο Σταθάτου, κάνει τα πρώτα της βήματα στα νέα της καθήκοντα η κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιεί εκεί καθημερινά ραντεβού, πριν αναλάβει και επισήμως καθήκοντα σε ένα μήνα από τώρα. Υπενθυμίζεται πως η αλλαγή φρουράς στο Προεδρικό Μέγαρο είναι προγραμματισμένη για τις 13 Μαρτίου.

Καραμανλική εσάνς

Ενα από τα εμπειρότερα στελέχη στον χώρο της επικοινωνίας, ο Ανδρέας Αθανασίου, συνδράμει στο επικοινωνιακό κομμάτι τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. Ο κ. Αθανασίου υπήρξε εκτός των άλλων στενός συνεργάτης και λογογράφος του Κώστα Καραμανλή, με πολυετή αλλά πάντα διακριτική παρουσία στα τεκταινόμενα της Κεντροδεξιάς.

«Δεινόσαυρος» ο Τσίπρας

Δώδεκα ολόκληρα χρόνια μετράει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην προεδρία του κόμματος, καθώς εξελέγη στην ηγεσία τού –τότε–Συνασπισμού στις 10 Φεβρουαρίου 2008. Ο συγκεκριμένος αριθμός κατατάσσει τον τέως πρωθυπουργό στους μακροβιότερους, παρά το νεαρό της ηλικίας του, προέδρους. Οπως φαίνεται, μάλιστα, θα ξεπεράσει τον Κώστα Καραμανλή, που παρέμεινε στο αξίωμα του προέδρου 12,5 χρόνια, από τον Μάρτιο του 1997 μέχρι τον Νοέμβριο του 2009.

Το δις «εξαμαρτείν»

Ο περίφημος πλέον καφές Αλέκου Φλαμπουράρη και Κώστα Γείτονα αναχαιτίστηκε και από τις δύο πλευρές, καθώς αμφότεροι επιχείρησαν να αποδώσουν το ραντεβού σε… παλιά φιλία και όχι σε κάποιο σύγχρονο φλερτ. Υπήρξε όμως και δεύτερο κρούσμα που τροφοδότησε νέα σενάρια. Συγκεκριμένα, τα σενάρια φούντωσαν μετά την εκδήλωση της κίνησης «Ανανεωτική Αριστερά» –πρόκειται για πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ που δεν ακολούθησαν τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, αλλά παρέμειναν στο ΚΙΝΑΛ–, την οποία, όπως είπε ο εκ των διοργανωτών Θόδωρος Μαργαρίτης, χαιρέτισε και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας. Ο κ. Μπαλάφας θα είχε φυσικά παρουσία, αλλά δεν πρόλαβε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Το γεγονός, πάντως, πως στην εκδήλωση το «παρών» έδωσε και ο γραμματέας του κόμματος, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, εντείνει την παραφιλολογία πως οι δίαυλοι μεταξύ των δύο κομμάτων έχουν ανοίξει πλέον για τα καλά και δεν είναι σε επίπεδο μόνο στελεχών.

«Ναι» στη Φώφη

Μένω στο θέμα. Τις προάλλες σας έλεγα πως πηγές μου καλά πληροφορημένες στα πασοκικά μού έλεγαν πως η Φώφη, όπως πήγε πριν από δύο χρόνια στο συνέδριο της Ν.Δ., έτσι θα πάει και σε εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον προσκληθεί. Ρωτώντας αντίστοιχα στελέχη της Κουμουνδούρου αν θα προσκληθεί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ –είθισται να προσκαλούνται όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί– μου απαντούσαν πως η πρόσκληση είναι «πολύ πιθανή». Συνεπώς, κατά τον Μάιο ετοιμαστείτε να δείτε τη Φώφη με κόκκινο φόντο. Ή, τέλος πάντως, όποιο χρώμα επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ενεργοποίηση από Δένδια

Πολλοί το επικαλούνταν, λίγοι το συγκαλούσαν. Ο Ν. Δένδιας έχει αποφασίσει και το κάνει πράξη να ενεργοποιήσει το ΕΣΕΠ, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. Σήμερα στις 13.30 είναι προγραμματισμένη ενημέρωση, που αποτελεί την τρίτη κατά σειρά. Η πρώτη έγινε στις 4 Οκτωβρίου, κατά την οποία τα κόμματα ενημερώθηκαν για την MDCA, και η δεύτερη στις 10 Δεκεμβρίου.

Στις 27 η απόφαση

Σας έγραφα για τη δικαίωση του Γ. Κουμουτσάκου, καθώς ξεκίνησε έπειτα από πέντε χρόνια η δίκη για τον ξυλοδαρμό του. Οι τελικές αποφάσεις, όπως όλα δείχνουν, θα ληφθούν στις 27 Φεβρουαρίου, καθώς ήδη δύο από τους εμπλεκομένους στον ξυλοδαρμό παραδέχθηκαν την πράξη τους.

Γκρίνια για τους ενστόλους

Χθες η ενημέρωση του Γ. Βρούτση κύλησε πολύ ομαλά, με τους βουλευτές να είναι ικανοποιημένοι όχι μόνο από το νομοσχέδιο αυτό καθαυτό, αλλά και από τον «σεβασμό» που τους έδειξε –όπως έλεγαν– ο υπουργός, ο οποίος προχώρησε σε αναλυτική ενημέρωση. Γκρίνιες υπήρξαν ελάχιστες, με πιο αξιοσημείωτη εκείνη του Στ. Γκίκα –βουλευτή Κέρκυρας–, που ζήτησε μεγαλύτερη φροντίδα στους ενστόλους.

Η αποχώρηση Δόμνας

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η αποχώρηση κάποια στιγμή της αρμόδιας υφυπουργού Δόμνας Μηχαηλίδου. Αυτό που σχολιάστηκε είναι πως για να φεύγει από την παρουσίαση του σημαντικότερου νομοσχεδίου του υπουργείου, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό θα προέκυψε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή