«Μύθοι του Αισώπου και Επιχειρείν», του Οδυσσέα Κόλλια από τις εκδόσεις «Παπασωτηρίου»

«Μύθοι του Αισώπου και Επιχειρείν», του Οδυσσέα Κόλλια από τις εκδόσεις «Παπασωτηρίου»

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Παπασωτηρίου» η δεύτερη έκδοση του βιβλίου του Οδυσσέα Κόλλια: «Μύθοι του Αισώπου και Επιχειρείν», καθώς και η έκδοσή του στην Αγγλική γλώσσα. Τα σχέδια είναι προσφορά της κυρίας Λιάνας Βουράκη. Συνεργούν η μακρόχρονη εμπειρία του Οδυσσέα Κόλλια στην δια βίου εκπαίδευση και η υψηλή αισθητική της επιτυχημένης επιχειρηματία, κυρίας Βουράκη.

Το βιβλίο συνδυάζει τους Μύθους του Αισώπου με την επιχειρηματικότητα. Κάθε μύθος δίνει την αφορμή για αναφορά στις αρχές του Μάρκετινγκ, στους κανόνες των πωλήσεων και σε ιδέες για την Εξυπηρέτηση του Πελάτη. Αναδεικνύεται ο ρόλος των επιχειρήσεων στην κοινωνία, από όπου αντλούν τις εργασίες και τα κέρδη τους.

Το βιβλίο αποτελεί συνέργεια των μύθων του Αισώπου, της παράδοσης, της τέχνης, του σχεδιασμού και της κριτικής γραφής.

Η παρατήρηση της φύσης και των ζώων, που αποτελούν την επιστημοσύνη του Αισώπου, γίνονται προτροπές στον αναγνώστη, δίνοντας μηνύματα σύγχρονου πολιτισμού, ήθους, χρηστής συναλλαγής και κοινωνικότητας. Η σοφία και η απλότητα που εγκλείουν οι Μύθοι, ο αλληγορικός τους χαρακτήρας και o ανθρωπομορφισμός δίνουν την δυνατότητα μεταφοράς μηνυμάτων στο επιχειρείν, αναδεικνύοντας διαχρονικές αξίες με φυσικό τρόπο, κάνοντας το εγχείρημα πρωτότυπο στην κατηγορία των βιβλίων Management και Marketing.

Στο βιβλίο αναδεικνύονται: η αξία της ειλικρινούς επικοινωνίας με τον «ψεύτη βοσκό», η αποτελεσματικότητα του θάρρους με τον «λαγό και την χελώνα», η ανάγκη ύπαρξης φιλοσοφίας της επιχείρησης με την «καλιακούδα και τα περιστέρια», η σημασία της ενεργητικής ακρόασης με τον «λύκο και την γριά», η αξία της εξωστρέφειας με τον «χειμώνα και την άνοιξη», ο κοινωνικός ρόλος της επιχείρησης με τον «ξυλοκόπο και τον Ερμή», καθώς και άλλες επιχειρηματικές και κοινωνικές αρχές.

Κάθε μύθος γίνεται η αφορμή για μια διαχρονική επιχειρηματική προτροπή.

Το βιβλίο αυτό με την ιδέα που περιέχει, την γραφή και τον σχεδιασμό του αποτελεί ένα σύγχρονπολιτιστικό προϊόν και όαση ελπίδας για τον σύγχρονο Έλληνα.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Η σοφία που εμπεριέχουν οι μύθοι του Αισώπου και η εφαρμογή τους σε όλους τους τομείς της ζωής, μας δίνουν τη δυνατότητα μεταφοράς τους στο επιχειρείν. Πώς αναδεικνύει την ειλικρινή επικοινωνία με τον "ψεύτη βοσκό"; Γιατί δίνει θάρρος στον επιχειρηματία με "τον λαγό και την χελώνα"; Πώς αναδεικνύεται η φιλοσοφία της επιχείρησης με την "καλιακούδα και τα περιστέρια"; Τι σημαίνει ο "λύκος και η γριά" για την ενεργητική ακρόαση; Πώς ανθίζει η εξωστρέφεια μέσα από τον "Χειμώνα και την Άνοιξη"; Τι συμβολίζει για τον κοινωνικό ρόλο της επιχείρησης ο "ξυλοκόπος και ο Ερμής"; Κάθε μύθος είναι και μια επιχειρηματική, διαχρονική προτροπή.

Ο Οδυσσέας Κόλλιας είναι Εκπαιδευτής, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Μέντορας και συγγραφέας βιβλίων επιχειρηματικού περιεχομένου.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιά και κατέχει Master’s in Business Administration από το Πανεπιστήμιο Γλασκώβης. Έχει διατελέσει στέλεχος στο τμήμα Marketing του ΟΤΕ και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Η ειδικότητά του στην εκπαίδευση Ενηλίκων, όπου είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής, είναι η Εξυπηρέτηση του Πελάτη, το Marketing και οι Πωλήσεις. Διδάσκει σε πτυχιακά, μεταπτυχιακά και επιχειρησιακά προγράμματα συνεργαζόμενος με τον Δημόσιο τομέα και με επιχειρήσεις. Συνεργάζεται με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΚΟΕ του Οικονομικού Πανεπιστημίου, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, την ΕΣΕΕ, την ΓΣΕΒΕΕ, την ΕΕΔΕ, την ΓΣΕΕ, το ΕΚΚΔΑ, τον ΕΟΜΜΕΧ. Συγγράφει μαθήματα e-Learning. Πιστεύει ότι η Δια Βίου Μάθηση πρέπει να περιέχει «πολιτισμό» και να είναι διασκεδαστική. Έτσι ανέπτυξε την μεθοδολογία εκπαίδευσης «χρησιμοποιώντας».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή