Κύπελλο: Ολα τελείωσαν νωρίς στο ΟΑΚΑ

Κύπελλο: Ολα τελείωσαν νωρίς στο ΟΑΚΑ

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από πολύ νωρίς και μέσα σε ένα δίλεπτο έλαβε τέλος η σεμνή τελετή στο ΟΑΚΑ! Ο Χατζηθεοδωρίδης σπατάλησε στο 9΄ ένα μεγάλο τετ α τετ για να ανοίξει από νωρίς το σκορ, κάτι που πέτυχε με μεγάλη επιτυχία ο Σφιντέρσκι μόλις 1,5 λεπτό αργότερα, αξιοποιώντας με ιδανικό τρόπο ένα υπέροχο σόλο του Πέλκα. Αντί να γίνει έτσι το 1-0 για να πάρει «φωτιά» το Ολυμπιακό Στάδιο, στην επόμενη φάση έγινε το 0-1 και ουσιαστικά, εκεί τελείωσαν όλα…

Ο Παναθηναϊκός κυνηγούσε πλέον τέσσερα γκολ για να προκριθεί στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου, κάτι που δύσκολα το λες και ακόμη πιο δύσκολα το κάνεις. Οι «πράσινοι» κυνήγησαν με όσο κουράγιο τους είχε απομείνει άλλη μια μεγάλη ανατροπή, αλλά απέναντι στον νταμπλούχο δεν ήταν εύκολο να επαναλάβουν το «θαύμα» που είχαν κάνει με την ΑΕΚ και τα Γιάννενα.

Με «προίκα» το υπέρ τους 2-0 στην Τούμπα, οι Θεσσαλονικείς κράτησαν χωρίς μεγάλο κόπο το 0-1 και συνεχίζουν την προσπάθεια να κατακτήσουν το τέταρτο συνεχόμενο Κύπελλο, κάτι που δεν έχει πετύχει κανείς στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι περίπου 25.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού που πήγαν στο ΟΑΚΑ με την προσμονή μιας μεγάλης ανατροπής, είδαν την ομάδα τους να θέλει αλλά να μην μπορεί. Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έβαλε από τόσο νωρίς το τρένο στις ράγες, δεν είχε κανένα πρόβλημα να κρατήσει σταθερή την πορεία του.

Πιο έμπειρη και ποιοτική ομάδα, διαχειρίστηκε με ηρεμία το προβάδισμα, κράτησε τον έλεγχο του ρυθμού και απείλησε περισσότερο απ’ όσο απειλήθηκε, σε ένα παιχνίδι που κύλησε, ειδικά στο β΄ ημίχρονο, χωρίς μεγάλη ένταση, ευκαιρίες και συγκινήσεις.

Οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης για να δώσουν νόημα στο παιχνίδι, αλλά δεν είχαν καθαρή φάση για να το πετύχουν παρά μόνο δύο καλά σουτ του Μακέντα.

Ο Γιώργος Δώνης έδωσε την ευκαιρία στον Αγιούμπ να παίξει ένα ημίχρονο για να εγκλιματιστεί, ανακάτεψε όσο μπορούσε την τράπουλα, χωρίς όμως να καταφέρει να αλλάξει κάτι επί της ουσίας. Το χειροκρότημα των φιλάθλων στο τέλος ήταν απλώς για την προσπάθεια…

«Δίκαιη πρόκριση»

«Ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει πως έχει παίκτες ικανούς να αγωνιστούν σε όλες τις διοργανώσεις. Η ενδεκάδα της προηγούμενης εβδομάδας κέρδισε με 2-0 και θεώρησα πως έπρεπε να βάλω την ίδια σύνθεση. Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε νωρίς με τον Σφιντέρσκι.

Στο παιχνίδι του πρωταθλήματος σε μια παρόμοια φάση δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Ηταν ένα καλό παιχνίδι και σε τελική ανάλυση θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ δίκαια προκρίθηκε στην επόμενη φάση», τόνισε ο Αμπέλ Φερέιρα.

«Ηταν ό,τι χειρότερο το γρήγορο γκολ που δεχθήκαμε απέναντι σε μια καλή ομάδα που είχε το σκορ του πρώτου παιχνιδιού. Μας επηρέασε ψυχολογικά, αλλά και την απόδοσή μας από εκείνο το σημείο, αφού η επίδραση του γκολ που δεχθήκαμε ήταν μεγάλη. Για εμάς είναι σημαντικό να εξελίσσουμε την ομάδα στα επόμενα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας.

Αποκλειστήκαμε ίσως από την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, που έχει κατακτήσει πέρυσι το νταμπλ.

Ο αντίπαλός μας ήταν καλύτερος και δίκαια πήρε την πρόκριση. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώς το τέλος της σεζόν για τον κόσμο που ήρθε και στήριξε την προσπάθειά μας» τόνισε από την πλευρά του ο Γιώργος Δώνης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Δώνης, Κουρμπέλης, Νάγκι (46΄ Αγιούμπ), Ζαχίντ (70΄ Μπουζούκης), Χατζηγιοβάνης (58΄ Περέα), Μακέντα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βεϊρίνια, Βαρέλα (86΄ Μιχαηλίδης), Ινγκασον, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας (63΄ Λάμπρου), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι (72΄ Ακπομ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή