Αποζημιώσεις για μεταναστευτικό

Αποζημιώσεις για μεταναστευτικό

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κατάλογο με τις ζημιές» ώστε να λάβουν αποζημίωση ζητεί με επιστολή του προς τους δημάρχους των νησιών που φιλοξενούν κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης (ΚΥΤ) ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Ωστόσο, το κλίμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην Αυτοδιοίκηση παραμένει πολεμικό, μετά το τελεσίγραφο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τη διακοπή των επαφών με την κυβέρνηση έως ότου γίνει άρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την επίταξη των εκτάσεων όπου θα δημιουργηθούν οι νέες δομές. Σήμερα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση κατοίκων της Λέσβου έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Οπως ανακοινώθηκε, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα προχωρήσει στην καταβολή αποζημιώσεων για το 2019 προς τους δικαιούχους δήμους, καθώς και προς τρίτα νομικά ή φυσικά πρόσωπα, η περιουσία των οποίων υπέστη καταστροφές. Οι δήμαρχοι των νησιωτικών δήμων όπου λειτουργούν δομές φιλοξενίας, θα πρέπει να καταγράψουν αναλυτικά τις ζημιές που προκλήθηκαν, εντός των διοικητικών ορίων των δήμων τους το 2019 από διαμένοντες στις μονάδες φιλοξενίας, έως την 30ή Μαρτίου.

Ο κ. Μηταράκης όσον αφορά την παράλληλη λειτουργία παλαιών και νέων δομών στα νησιά τόνισε ότι  «είναι πολιτική υποχρέωσή μας απέναντι στις τοπικές κοινωνίες το κλείσιμο των ανοιχτών δομών». Η ΒΙΑΛ, η Μόρια και η ανοιχτή δομή της Σάμου θα κλείσουν άμεσα με τη λειτουργία των νέων κέντρων, προσέθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή