Μπάσκετ-Κύπελλο: Η «βασίλισσα» και ο πρωτάρης

Μπάσκετ-Κύπελλο: Η «βασίλισσα» και ο πρωτάρης

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «βασίλισσα» ΑΕΚ στον δωδέκατο τελικό της ιστορίας της (τέσσερις κατακτήσεις) και ο πρωτάρης Προμηθέας θα διεκδικήσουν τον τίτλο της κυπελλούχου ομάδας του 2020, στον τελικό που θα διεξαχθεί, την Κυριακή (17.15), στο γήπεδο «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου Κρήτης. Και αν στον δεύτερο ημιτελικό η ΑΕΚ δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησής της στην έδρα του Διαγόρα Δρυοπιδέων και νίκησε εύκολα (89-71), στον πρώτο αγώνα που προηγήθηκε χρονικά, ο Προμηθέας είχε την υπομονή και την αποφασιστικότητα στο τέταρτο δεκάλεπτο για να λυγίσει το αξιόμαχο Περιστέρι των τριών πρώτων περιόδων (67-61). Ο Προμηθέας, που πέτυχε, πέρυσι, την πρώτη συμμετοχή στους τελικούς των πλέι οφ πρωταθλήματος, πρόσθεσε στη σύντομη ιστορία του στο επαγγελματικό μπάσκετ και τη διεκδίκηση του πρώτου τίτλου στον 45ο τελικό Κυπέλλου. Και αυτονόητα, η φιλοδοξία της ομάδας της Πάτρας δεν σταματά στον χαρακτηρισμό του φιναλίστ, που έχει από την πρόκριση στον τελικό, αλλά στην κατάκτηση του τροπαίου. Οι «οράνιε» της Πάτρας άξιζαν την πρόκριση και την κατέκτησαν λόγω του μεγαλύτερου πάθους που είχαν.

«Οι φίλαθλοί μας λειτούργησαν καταλυτικά στη νίκη, γιατί είχαμε άγχος και μας βοήθησε πολύ. Στόχος μας είναι το κύπελλο. Αυτή η πρόκριση συνεχίζει την ευλογία μου να είμαι προπονητής του Προμηθέα και να έχουμε φτάσει μέχρι εδώ, αλλά και να θέτουμε νέους στόχους» ήταν τα λόγια του προπονητή του Προμηθέα, Μάκη Γιατρά.

Το Περιστέρι στο πιο κομβικό σημείο του τέταρτου και τελευταίου δεκαλέπτου, που άρχισε με σκορ 52-47, δεν σκόραρε για τέσσερα λεπτά και είδε τους γηπεδούχους να αυξάνουν το προβάδισμά τους σε 61-47, κρίνοντας ουσιαστικά την έκβαση του αγώνα. Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να μείωσαν μέχρι τους επτά πόντους (64-57), αλλά αφενός δεν υπήρχαν άλλα χρονικά περιθώρια για ολική ανατροπή και, αφετέρου, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν ο «φύλακας-άγγελος» του Προμηθέα, δίνοντας τις πρώτες απαντήσεις για την απόκτησή του πριν από ένα μήνα και μεσούσης της περιόδου.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Χολ 9 (1), Μπαμπ, Λίποβι 2, Αγραβάνης 11 (1), Μαυροκεφαλίδης 26 (4), Κασελάκης, Μάντζαρης 1, Κατσίβελης 13 (1), Τζόουνς.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Μπλέικ 3 (1), Σκορδίλης 8, Σαλούστρος 2, Μορέιρα 14, Καράμπελας 5, Βασιλόπουλος 3 (1), Κέιν 4, Χάτσερ 13 (2), Γκρέι 5 (1), Μόουζες 4.

Μπάσκετ-Κύπελλο: Η «βασίλισσα» και ο πρωτάρης-1

O Διαγόρας απείλησε την ΑΕΚ μέχρι το 17΄, όταν και ισοφάρισε σε 28-28, αλλά έξι πόντοι από τον Ρογκαβόπουλο και πέντε από τον Μασιούλις ήταν αρκετοί για τους φιλοξενούμενους να δημιουργήσουν διαφορά ασφαλείας στο σκορ (ημίχρονο 30-41) και να κάνουν το καθήκον τους στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ θα παίξει χωρίς τους τραυματίες Λάνγκφορντ και Γκίκα και στον τελικό Κυπέλλου, τον οποίο θα παρακολουθήσουν μόνο μαθητές του νομού Ηρακλείου.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Αγγελόπουλος 13 (2), Κούκας 6 (2), Καράμπουλας 22 (1), Πολυτάρχου 13 (3), Καρασταμάτης 3 (1), Παπαδολιάς 2, Μαχαίρας 8, Γκιουζέλης 4.

ΑΕΚ: Ρει 14 (2), Τσάλμερς 2, Τολιόπουλος 2, Μασιούλις 21 (2), Γιάνκοβιτς 8, Χρυσικόπουλος 7, Ζήσης 3, Ρογκαβόπουλος 14 (4), Γιαννόπουλος 7 (1), Σλότερ 6, Γκραντ 5.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή