Πεζές περιπολίες στα Εξάρχεια

Πεζές περιπολίες στα Εξάρχεια

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εφαρμογή τέθηκε από χθες το πρωί το επικαιροποιημένο σχέδιο αστυνόμευσης της περιοχής των Εξαρχείων. Προβλέπει μείωση της παρουσίας των ΜΑΤ στην πλατεία και στα γύρω στενά, και την αντικατάστασή τους από πεζές περιπολίες με τη συμμετοχή ακόμη και αστυνομικών σκύλων «K-9».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στο εξής στην περιοχή θα περιπολούν καθημερινά πεζοί και εποχούμενοι, συνολικά 90 αστυνομικοί, 30 ανά βάρδια. Στις περιπολίες θα μετέχουν ένστολοι από τις Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος, τις ομάδες δικυκλιστών ΔΙ.ΑΣ. και «Δράση» (πρώην ΔΕΛΤΑ), την υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και την Τροχαία. Το σχέδιο περιλαμβάνει ακόμη σκύλους περιπολίας και το drone της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο μεταδίδει σε πραγματικό χρόνο εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ. Τα ΜΑΤ θα απομακρυνθούν από την πλατεία Εξαρχείων κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, ενώ μόνο κατά τις βραδινές ώρες διμοιρίες θα βρίσκονται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαρ. Τρικούπη και στο υπ. Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας.

Παρόμοιο σχέδιο πεζών περιπολιών με τη χρήση και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων της ΕΛ.ΑΣ. εφαρμοζόταν τους προηγούμενους μήνες και σε άλλες πλατείες του κέντρου των Αθηνών, όπως για παράδειγμα η πλατεία Βικτωρίας, η πλατεία Καραϊσκάκη, του Αγίου Παντελεήμονα και αλλού. Η εφαρμογή παρόμοιου σχεδίου στα Εξάρχεια έχει στόχο αφενός να περιοριστούν μορφές εγκληματικότητας που δεν αντιμετωπίζονται με τα ΜΑΤ και αφετέρου, μέσω υιοθέτησης ενός δόγματος ήπιας αστυνόμευσης, να δημιουργηθεί η εντύπωση επιστροφής στην κανονικότητα στους κατοίκους της περιοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή