Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναγνωρισμένη εικαστικός στη χώρα της, μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας, και ήδη από το 1987 η πρώτη μαύρη γυναίκα που εισήλθε στη συλλογή του Tate, η Σόνια Μπόις (φωτ.) είναι επίσης η πρώτη μαύρη καλλιτέχνις που θα εκπροσωπήσει τη Μεγάλη Βρετανία στην Μπιενάλε της Βενετίας (2021). Η Μπόις, η οποία προκάλεσε πρόσφατα πολλά σχόλια με την ακτιβιστική της δράση στο μουσείο του Μάντσεστερ με σκοπό να σχολιάσει το τι προβάλλεται στο κοινό από τους φορείς της τέχνης, είναι 58 ετών. Το έργο της συνδυάζει φωτογραφία, σχέδιο, περφόρμανς και φιλμ και διερευνά την εμπειρία της ως μαύρη γυναίκα σε μια κοινωνία αποκλεισμών.

(…) Ο Γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας Πασκάλ Μπρικνέρ, 71 ετών, γνωστός στην Ελλάδα από το πολύ επιτυχημένο μυθιστόρημά του «Τα μαύρα φεγγάρια του έρωτα», και αρθρογράφος του εβδομαδιαίου περιοδικού Le Nouvel Observateur, είναι πλέον μέλος της ακαδημίας Γκονκούρ (Goncourt). Η εκλογή του έρχεται μετά την πρόσφατη αποχώρηση του δημοσιογράφου και βιβλιοκριτικού Μπερνάρ Πιβό που υπήρξε επί σειράν ετών πρόεδρος της επιτροπής που απονέμει ετησίως τα ομώνυμα, σημαντικότατα για τη Γαλλία, λογοτεχνικά βραβεία.

(…) Δεν θα καταθέσει τελικά ο Χάρβεϊ Ουάινσταϊν στο δικαστήριο που τον δικάζει για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον έξι γυναικών. Η απόφασή του σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της εξέτασης των μαρτύρων και ακολουθούν οι αγορεύσεις των δικηγόρων προτού οι ένορκοι καταλήξουν στην ετυμηγορία τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή