Πόσα βάζα μαρμελάδας έχουμε στοκάρει στο ψυγείο και στο ντουλάπι μας; Μήπως ήρθε ο καιρός να τα αξιοποιήσουμε κάπως αλλιώς, πέρα από το ψωμί; Στο νέο τεύχος των «Γλυκών Αλχημειών» ο Στέλιος Παρλιάρος μας δίνει απίθανες συνταγές για χειμωνιάτικες μαρμελάδες, κομπόστες και γλυκά κουταλιού, αλλά και τρόπους να τα χρησιμοποιήσουμε μέσα σε άλλα γλυκά.
Ξεφυλλίζουμε και σημειώνουμε: Μια απίθανη πουτίγκα μαρμελάδας κατά τα αγγλικά πρότυπα, ποτισμένη με μαρμελάδα και ουίσκι. Μια πλούσια πίτα της Βρετάνης από ζύμη βουτύρου με νότες αλατιού, γεμιστή με κομπόστα από ξερά δαμάσκηνα. Ένα ψητό τσίζκεϊκ με ινδική καρύδα και μαρμελάδα πορτοκάλι. Μια τάρτα αμυγδάλου η οποία κρύβει μια λεπτή στρώση μαρμελάδας ανάμεσα στη ζύμη και τη γέμιση. Ένα υγρό, μαλακό κέικ σοκολάτας σερβιρισμένο με μαρμελάδα μπανάνα. Μπισκότα γεμιστά και ράβδοι από ζύμη πάστα φλόρα, αλειμμένοι με μαρμελάδα και πασπαλισμένοι με φιστίκι. Κι ένα πληθωρικό, γιορτινό σιροπιαστό γλυκό σερβιρισμένο με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ή νεράντζι.
Γλυκές Αλχημείες Φεβρουαρίου – Μαρτίου. Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»