Αντιδρούν στην εξειδίκευση της Επείγουσας Ιατρικής

Αντιδρούν στην εξειδίκευση της Επείγουσας Ιατρικής

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση του αριθμού των εκπαιδευτικών κέντρων Επείγουσας Ιατρικής, που προς το παρόν είναι μόλις δύο, και κατάργηση των διατάξεων που συνδέουν τη βαθμολογική εξέλιξη των γιατρών των τμημάτων επειγόντων περιστατικών και του ΕΚΑΒ με την απόκτηση του τίτλου της εξειδίκευσης στην Επείγουσα Ιατρική, ζητούν οι γιατροί του ΕΣΥ.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος και της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς κατηγορούν την κυβέρνηση ότι συνεχίζει την πολιτική του κ.  Π. Πολάκη όσον αφορά την εξειδίκευση της Επείγουσας Ιατρικής, οδηγώντας με τον τρόπο αυτό σε απόλυτη σύγχυση τους περίπου 600 γιατρούς των ΤΕΠ και του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με υπουργικές αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, η νέα εξειδίκευση της Επείγουσας Ιατρικής μπορεί να δίνεται μόνο σε δύο κέντρα (Αττικόν και Πανεπιστημιακό Ηρακλείου), ενώ όσοι γιατροί ήδη υπηρετούν ή διορίζονται σε θέση ΤΕΠ και όσοι διορίζονται μετά την 1/1/2020 στο ΕΚΑΒ δεν μπορούν να εξελιχθούν σε ανώτερο βαθμό αν δεν αποκτήσουν τον τίτλο εξειδίκευσης.

Η επιτροπή που συστάθηκε για την πιστοποίηση των υπηρετούντων σε ΤΕΠ γιατρών έχει απορρίψει την πλειονότητα των σχετικών αιτήσεων, ακόμα και σε περιπτώσεις γιατρών που ασκούν Επείγουσα Ιατρική εδώ και χρόνια σε ΤΕΠ μεγάλων νοσοκομείων (π.χ. Ευαγγελισμός, Ιπποκράτειο). Η ΟΕΝΓΕ χρεώνει τις αποφάσεις αυτές σε μια «ολιγομελή ομάδα πανεπιστημιακών» και τονίζει ότι «η ιατρική εκπαίδευση και γνώση δεν είναι μονοπώλιο κανενός, ούτε όχημα καταξίωσης μιας μερίδας πανεπιστημιακών για την προώθηση ιδιοτελών συμφερόντων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή