Ο ΔΗΚΤΗΣ (13/02/20)

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονο ενδιαφέρον για ΔΕΠΑ Υποδομών

Παράταση της προθεσμίας υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών, που έληγε αύριο, για την Παρασκευή 21 του μηνός ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ. Η παράταση σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε έπειτα από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν ενδιαφερόμενοι επενδυτές για να διασφαλίσουν περισσότερο χρόνο προκειμένου να προετοιμάσουν τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα. Το ενδιαφέρον, πάντως, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές είναι ισχυρό και προέρχεται τόσο από εταιρείες διαχειριστές δικτύων όσο και από  funds που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υποδομών. Μεταξύ των ενδιαφερομένων συγκαταλέγονται η ιταλική Italgas, η γαλλική Εngie (συνεταίρος της ΤΕΡΝΑ στην ηλεκτροπαραγωγή), η ισπανική  Reganosa αλλά και η ιταλική Snam,  επικεφαλής της κοινοπραξίας Senfluga που εξαγόρασε το 66% του ΔΕΣΦΑ, μόνη της ή μέσω του ΔΕΣΦΑ.  Από πλευράς  funds  ενδιαφέρον φέρεται να έχουν εκφράσει στο ΤΑΙΠΕΔ εξ Αμερικής, η  KKR και η Blackrock, αλλά και η  Macquarie από τη μακρινή Αυστραλία.

Διατήρηση δρομολογίων από τη Sky Express

Θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τη σύνδεση Κέρκυρα – Ακτιο – Κεφαλονιά – Ζάκυνθος, όπως και το δρομολόγιο Αθήνα – Ζάκυνθος και αντίστροφα, διαβεβαιώνει η Sky Express. Αφορμή της αντίδρασης της αεροπορικής υπήρξαν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διακοπή των πτήσεων στις εν λόγω γραμμές. Η αεροπορική σημειώνει ότι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί απρόσκοπτα πτήσεις στο Κέρκυρα – Ακτιο – Κεφαλονιά – Ζάκυνθος, δρομολόγιο που θα διεκδικήσει όταν επαναπροκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός. Το ίδιο θα πράξει στη σύνδεση Αθήνα – Ζάκυνθος, που εξαιρέθηκε από τις επιδοτούμενες γραμμές.

Αυξάνονται και πληθύνονται οι μεσίτες ακινήτων

Αλλο ένα δείγμα της ανάκαμψης της αγοράς ακινήτων αποτελεί και ο αριθμός των δραστηριοποιούμενων σε αυτή μεσιτικών γραφείων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κατά το 2019 ο κλάδος με τη μεγαλύτερη αύξηση σε νέες εγγραφές ήταν εκείνος των μεσιτών ακινήτων. Συγκεκριμένα, σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του 40%, δείγμα της επιστροφής του κλάδου στην… κανονικότητα. Συνολικά οι εγγραφές επαγγελματιών στο ΕΕΑ ανήλθαν σε 7.464 πέρυσι, αριθμός που ήταν αυξημένος κατά 4,8% σε σχέση με το 2018.

Οι κινητοποιήσεις έχουν υψηλό κόστος

Η πρώτη βάρδια της διαλογής στο κέντρο της Λένορμαν, που αποτελεί νευραλγικό σημείο της λειτουργίας των ΕΛΤΑ, χάθηκε λόγω του αποκλεισμού του από μια μικρή ομάδα 10-15 ατόμων, προχθές, Τρίτη. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν κύκλοι της εταιρείας, αποτέλεσμα της κινητοποίησης, για την οποία δεν υπήρξε προειδοποίηση, ήταν 150.000 δέματα και επιστολές στην Αττική να καθυστερήσουν να παραδοθούν κατά μία ημέρα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ενδεχόμενη απώλεια μεριδίου 1% της ΕΛΤΑ Courier θα σήμαινε απώλεια εσόδων 3 εκατ. ευρώ και την εμφάνιση ζημιογόνου χρήσης για την εταιρεία.

Ιστορία καθημερινής τρέλας στον ΕΦΚΑ

Εδώ και δύο χρόνια πρώην δικαστής και έγκριτος νομικός προσπαθεί να αποδείξει στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα του πρώην ΕΤΑΑ – ΤΑΝ ότι… δεν είναι ελέφαντας. Για την ακρίβεια προσπαθεί να τους πείσει ότι δεν είναι συνταξιούχος. Τουναντίον. Επιθυμεί να υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης, όμως φευ… Οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τον εμφανίζουν ως ήδη συνταξιούχο, από τότε που υπέβαλε την αίτηση παραίτησης από το δικαστικό σώμα. Οπως ο ίδιος καταγγέλλει στην «Κ», η επιπολαιότητα κάποιου υπαλλήλου, που εξέλαβε την αίτηση παραίτησης ως αίτηση συνταξιοδότησης, μπλοκάρει τη διαδικασία. Η υπόθεση του συγκεκριμένου ασφαλισμένου είναι ενδεικτική χρόνιων παθογενειών του συστήματος, που ταλαιπωρεί τους πολίτες. Δείχνει βέβαια και τα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και του νέου  e-ΕΦΚΑ, στην προσπάθεια οργανωτικής  αναδιάρθρωσης και ψηφιακού  του μετασχηματισμού… 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή