Der Spiegel και Die Welt για 10ετές ομόλογο: Ο Κ. Μητσοτάκης αύξησε την εμπιστοσύνη των επενδυτών

Der Spiegel και Die Welt για 10ετές ομόλογο: Ο Κ. Μητσοτάκης αύξησε την εμπιστοσύνη των επενδυτών

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το επιτόκιο του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έπεσε για πρώτη φορά κάτω από το 1% και διαμορφώθηκε στο 0,98% γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel . Ένας από τους λόγους που αυξάνεται η ζήτηση για τα ελληνικά ομόλογα είναι ότι τα χρεόγραφα με θετικό επιτόκιο είναι πλέον σπάνια. Επιπλέον, έχει αυξηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ελλάδα, χάρη στις μεταρρυθμίσεις και την οικονομική εξυγίανση , τονίζει το γερμανικό περιοδικό.

Η Die Welt σημειώνει επισης οτι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τα ελληνικά ομόλογα χαρακτηρίζονταν «ομόλογα-ούζο», καθώς το επιτόκιό τους έμοιαζε με τους βαθμούς αλκοόλ του ελληνικού ποτού.

Τώρα οι αποδόσεις τους πέφτουν κάτω από το 1%, γεγονός που δείχνει και την απελπισία των αγορών στην αναζήτηση χρεογράφων με θετικό επιτόκιο. Το «comeback» της μεσογειακής χώρας παίρνει επιπλέον ώθηση από την εκλογή της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αύξησε την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Η Αθήνα με τη σειρά της θέλει να εκμεταλλευτεί το θετικό κλίμα για να υποστηρίξει τις τράπεζες να απαλλαγούν από τα κόκκινα δάνεια, μέσω του προγράμματος «Ηρακλής». Οι τράπεζες στο μεταξύ επωφελούνται επίσης από το καλό κλίμα το οποίο έχει προκαλέσει ράλι στις μετοχές. Αν οι οίκοι αξιολόγησης, οι οποίοι βλέπουν το θετικό κλίμα, ανεβάσουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε βαθμό κατάλληλο για επενδύσεις, τότε η Ελλάδα θα επωφεληθεί και από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ τονίζει η Die Welt.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή