Θεωρείο (13/02/20)

3' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμμονή Τσίπρα

Σήμερα θα ξεκινήσω από την Αρτα και τα Γιάννενα. Κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά, καθώς εκεί βρέθηκε για περιοδεία ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ περιοδεύοντας στην Ηπειρο έδειξε πως έχει μια εμμονή πως ο Μητσοτάκης θέλει να τιμωρήσει τις περιοχές με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί στενούς δεσμούς.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη στασιμότητα που βλέπει στην περιοχή της Ηπείρου, είπε πως θα μπορούσε να οφείλεται σε μια τιμωρητική διάθεση του Μητσοτάκη έναντι της περιοχής απ’ όπου κατάγεται ο κ. Τσίπρας, αν δεν ήταν ίδια η εικόνα σε όλη την Ελλάδα. Θα ήταν ένα μέτριο αστείο αν δεν είχε προηγηθεί και άλλη αναφορά Τσίπρα σε… τιμωρητικές διαθέσεις του Μητσοτάκη. Σας θυμίζω, λοιπόν, ότι λίγο μετά τις εκλογές ο κ. Τσίπρας είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση πως κατήργησε τη Νομική Αχαΐας για να… τιμωρήσει τον νομό επειδή εξέλεξε πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, για τον κ. Τσίπρα ο Μητσοτάκης κάθεται με έναν χάρτη της χώρας και σκέφτεται ποιες περιοχές θα βάλει σε τιμωρία.

Ομιλία Σαμαρά;

Οπως φαίνεται να πηγαίνει το πράγμα, το θέμα της Προανακριτικής για τον Δημ. Παπαγγελόπουλο θα ανεβαίνει διαρκώς στην επικαιρότητα, καθώς η εξέλιξη της έρευνας βγάζει ειδήσεις. Στο ίδιο πλαίσιο, όπως πληροφορούμαι από γνώστες της υπόθεσης, δεν αποκλείεται να συγκληθεί και η Ολομέλεια της Βουλής το επόμενο διάστημα. Στην περίπτωση αυτή είναι βέβαιο πως η συνεδρίαση θα είναι ιδιαίτερα θερμή. Λέτε να πάρει τον λόγο και ο Αντ. Σαμαράς και… να γίνει ακόμα θερμότερη;

Ο Κικίλιας για τον κορωνοϊό

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, καθώς σήμερα θα λάβει χώρα έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τον κορωνοϊό, τον COVID-19, όπως είναι πλέον η επίσημη ονομασία του. Στο συμβούλιο θα παρουσιαστούν οι δράσεις της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του ιού, καθώς και τα επιχειρησιακά μέτρα που έχουν λάβει τα κράτη-μέλη. Να δούμε τι θα βγει, καθώς το εμβόλιο θα είναι έτοιμο, όπως λένε οι ειδικοί, σε 18 μήνες.

Αλλη γραμμή από Ανδρουλάκη

Το φλερτ μεταξύ Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται πως όσο περνάει ο καιρός γίνεται αμοιβαίο. Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη είναι τι στάση κρατά για το θέμα ο Ν. Ανδρουλάκης, δεύτερος τη τάξει στις εσωκομματικές εκλογές, υπενθυμίζω. Ο ευρωβουλευτής δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη. Οπως μαθαίνω, πάντως, δεν κινείται στην ίδια γραμμή με την ηγεσία του κόμματος και αργά ή γρήγορα αυτό θα… φανεί.

Κοντονής για Παπαγγελόπουλο

Χωρίς περιστροφές και στρογγυλέματα, ο πολιτικός προϊστάμενος του κ. Παπαγγελόπουλου κατά τη διετία 2016-2018, ο Στ. Κοντονής, απάντησε στη δημόσια τηλεόραση όταν ρωτήθηκε για τις καταθέσεις δικαστικών λειτουργών στην προανακριτική επιτροπή. «Είναι σοβαρές καταθέσεις και από ό,τι έχουμε διαβάσει εμπεριέχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τον κ. Παπαγγελόπουλο», είπε. Εμπειρος ων, πρόσθεσε πάντως αμέσως μετά πως «ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος το έχει αρνηθεί», καθώς και ότι η εκπομπή «δεν είναι δικαστήριο».

«Γαλάζιες» τοποθετήσεις

Ο Ν. Δένδιας προέβη χθες σε ενημέρωση των κομμάτων στο ΕΣΕΠ. Στη συνέχεια οι εκπρόσωποί τους έκαναν δηλώσεις που στοιχειοθέτησαν την «εθνική ομοψυχία». Ενας από κάθε κόμμα, πλην Ν.Δ. Από το κυβερνών κόμμα αρχικά μίλησε ο Αγγ. Συρίγος και αμέσως μετά τοποθετήθηκε και ο Κ. Γκιουλέκας. Στο ίδιο μήκος κύματος βεβαίως, προς επιβεβαίωση όχι μόνο της εθνικής, αλλά και της κομματικής ομοψυχίας. Πάντως, ο επίσης παρών Μακ. Λαζαρίδης προτίμησε τη σιωπή.

Τη δεύτερη… Κυριακή

Η απειρία της Κατερίνας Μονογυιού «αποκαλύφθηκε» στο βήμα της Βουλής και την έμαθε το πανελλήνιο. Η νεαρή Μυκονιάτισσα χρειάζεται όμως να κάνει πολλά και εντατικά βήματα ακόμη σε όλους τους τομείς για να σταθεί υποτυπωδώς στην πολιτική. Χαρακτηριστικό είναι πως πριν από τις εκλογές έλεγε παρουσία δημοσιογράφων ότι αν δεν καταφέρει να εκλεγεί βουλευτής με την πρώτη… Κυριακή, θα τα καταφέρει τη… δεύτερη.

Αδωνις και Σόμμερ

Εναν ανέλπιστο σύμμαχο βρήκε ο υπουργός Ανάπτυξης στο πρόσωπο του Κώστα Σόμμερ. Πολιτικά ο ηθοποιός ανήκει στο κέντρο, καθώς είχε πολιτευτεί με το κόμμα του Β. Λεβέντη. Στις εν δυνάμει επενδύσεις όμως σκέφτεται πιο πατριωτικά, καθώς έχει προτείνει, όπως μαθαίνω, στον υπουργό κάποια δυνατά projects.

Συνωστισμός στην Α΄ Αθήνας

Σας έγραφα τις προάλλες πως ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα είναι κατά πάσα πιθανότητα υποψήφιος –όταν γίνουν εκλογές– στα νότια της Αθήνας. Δεν είναι ο μόνος όμως που μαγειρεύει πριν πεινάσει. Αρκετοί εξωκοινοβουλευτικοί κοιτάζουν ήδη προς συγκεκριμένες περιφέρειες. Θα σας δίνω τις πληροφορίες μία μία, σαν το μαρτύριο της σταγόνας. Σήμερα θα σας πω για τον Θόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος βλέπει την Α΄ Αθηνών. Εκεί άλλωστε πολιτευόταν επί χρόνια και η στενή πολιτική του φίλη Ντόρα Μπακογιάννη. Πάντως, ο κ. Σκυλακάκης δεν είναι ο μόνος που θέλει την Α΄ Αθηνών. Αλλά είπαμε, θα τα λέμε ένα ένα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή