Στον Χαφτάρ ο Ντι Μάϊο, ζήτησε σεβασμό της Διάσκεψης του Βερολίνου

Στον Χαφτάρ ο Ντι Μάϊο, ζήτησε σεβασμό της Διάσκεψης του Βερολίνου

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Για την κυβέρνησή μας είναι βασικής σημασίας να τύχουν σεβασμού τα αποτελέσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου για την Λιβύη», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Βεγγάζη, όπου σήμερα συναντήθηκε με τον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ.

«Στην Λιβύη υπάρχει ένας λαός ο οποίος ζητά απαντήσεις. Αλλά οι απαντήσεις αυτές δεν μπορούν να είναι, σε καμία περίπτωση, στρατιωτικού χαρακτήρα», πρόσθεσε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας. Σε ότι αφορά, δε, τις προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης, υπογράμμισε ότι «η Ιταλία έχει αποκτήσει και πάλι μεγάλο βάρος στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θεωρείται σαφώς φερέγγυα με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, χάρη στην προσπάθεια των ειδημόνων της, του διπλωματικού της σώματος και των υπηρεσιών πληροφοριών της».

Κατά την συνάντησή του με τον στρατηγό Χάφταρ, ο Ντι Μάιο επανάλαβε ότι «η Ρώμη δεν εγκρίνει κανενός είδους έξωθεν παρέμβαση» και ότι «πρέπει να καταβληθεί σημαντική προσπάθεια, με στόχο μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός». Τέλος, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και πρώην αρχηγός του κινήματος Πέντε Αστέρων ζήτησε από τον Χαλίφα Χάφταρ να δώσει εντολή για την επαναλειτουργία των πετρελαιοπηγών οι οποίες βρίσκονται στην περιοχή που ελέγχει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή