Παναθηναϊκός: Χάθηκε μια μάχη, όχι ο… βασικός στόχος

Παναθηναϊκός: Χάθηκε μια μάχη, όχι ο… βασικός στόχος

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χαμηλή πτήση του Παναθηναϊκού στη διπλή μονομαχία με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο έβαλε πρόωρο τέλος στα όποια όνειρα είχε για την κατάκτηση ενός τίτλου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτή η αποτυχία βάζει τέλος και στον βασικό στόχο που είχε τεθεί εξαρχής: να προοδεύσει και να επιστρέψει με σίγουρο βηματισμό στην κανονικότητα, μετά μια μεγάλη περίοδο αστάθειας και αβεβαιότητας. Στο άκουσμα της κλήρωσης, άλλωστε, ήταν σαφές ότι οι «πράσινοι» σε καμία περίπτωση δεν ήταν το φαβορί στη διασταύρωση με μια πολύ πιο έμπειρη και ποιοτική ομάδα, η οποία μετρά τέσσερις τίτλους τα τελευταία τρία χρόνια, όντας εν ενεργεία πρωταθλήτρια και κυπελλούχος.

Ο Παναθηναϊκός διεκδίκησε τις όποιες πιθανότητες είχε, με την ελπίδα ότι θα έπιανε την απόδοση που είχε κόντρα στον ΠΑΟΚ στα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος, όπου πήρε μια εμφατική νίκη στο ΟΑΚΑ με 2-0 και ήλθε ισόπαλος στην Τούμπα δεχόμενος την ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Στο Κύπελλο δεν κατάφερε να φτάσει στο ίδιο επίπεδο, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ ο οποίος ταρακουνήθηκε από την ήττα του στο ΟΑΚΑ και εμφανίστηκε πολύ βελτιωμένος.

Σε ρυθμούς πλέι οφ

Ο αποκλεισμός, πάντως, δεν πρόκειται να αλλάξει τον βηματισμό του Παναθηναϊκού ούτε θα βάλει πρόωρο τέλος στη σεζόν. Τα πλέι οφ είναι μια πρόκληση και μέσα απ’ αυτή τη σειρά των δέκα υψηλών απαιτήσεων αγώνων, ο Γιώργος Δώνης ευελπιστεί ότι η ομάδα του θα βγει πιο δυνατή, πιο ώριμη και πιο έτοιμη για ένα μεγαλύτερο βήμα την επόμενη περίοδο.

Τα επόμενα τρία παιχνίδια (με Παναιτωλικό εντός, Αστέρα Τρίπολης εκτός και Βόλο εντός) μέχρι να αρχίσουν τα πλέι οφ θα είναι μια ευκαιρία αποφόρτισης και ανασύνταξης, με την επούλωση πολλών «πληγών» όπως η έκτιση των ποινών όσων παικτών είναι φορτωμένοι με κάρτες (Σένκεφελντ, Γιόχανσον) και η αποθεραπεία του Ινσούα αλλά και του Χρήστου Δώνη, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στον έξω πλάγιο σύνδεσμο και περιμένει τα αποτελέσματα της μαγνητικής για να δει τη σοβαρότητα της κατάστασής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή