Αστυνομικός διέπραξε… 11 ληστείες

Αστυνομικός διέπραξε… 11 ληστείες

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 11 ένοπλες ληστείες στο διάστημα Δεκεμβρίου – Φεβρουαρίου κατηγορείται ότι διέπραξε ένας 29χρονος αστυφύλακας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βορειοανατολικής Αττικής. Συνελήφθη χθες το πρωί έξω από το σπίτι του στην Αγία Παρασκευή από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος ασφαλείας. Ανακρινόμενος, ομολόγησε τις πράξεις του και ισχυρίστηκε ότι διέπραξε τις ληστείες για να καλύψει χρέη που είχε λόγω του εθισμού του στον τζόγο. Οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα, ενώ όπως αναμενόταν τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Κατηγορείται ότι το τελευταίο τρίμηνο και μέχρι την παραμονή της σύλληψης είχε διαπράξει 8 ληστείες σε βενζινάδικα και μία σε περίπτερο σε Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Ηλιούπολη και Γαλάτσι. Η λεία του υπολογίζεται στις 4.500 ευρώ, ενώ στις ληστείες φέρεται να χρησιμοποιούσε το υπηρεσιακό του όπλο.

Οι αστυνομικοί που διεξήγαγαν έρευνα για τις ληστείες είχαν από τις κάμερες ασφαλείας των πρατηρίων διαπιστώσει στις περισσότερες περιπτώσεις ότι ο δράστης χρησιμοποιούσε μια μηχανή με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και έκαναν έρευνες για να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη της. Χάρη στην ιδιότητά του, όμως, ο 29χρονος ενημερώθηκε για τα ευρήματα της έρευνας και επέλεξε όχι να σταματήσει τις ληστείες, αλλά να χρησιμοποιεί σ’ αυτές τη μηχανή του αδελφού του, αντί για τη δική του.

Ερευνών συνέχεια

Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που συνέχισαν να ερευνούν την υπόθεση θεώρησαν ότι δράστης των ληστειών είναι ο αδελφός του και έτσι, όταν τα ξημερώματα της 13ης Φεβρουαρίου ενημερώθηκαν ότι ο ύποπτος λήστεψε ένα βενζινάδικο στο Περιστέρι και ένα περίπτερο στο Γαλάτσι, πήγαν στο σπίτι  όπου διέμεναν στην Αγία Παρασκευή περιμένοντάς τον. Οταν εμφανίστηκε αποκάλυψαν την ιδιότητά τους και τον συνέλαβαν διαπιστώνοντας ότι δράστης ήταν τελικά ο 29χρονος πρώην ειδικός φρουρός.

Στην κατοχή του βρέθηκαν 690 ευρώ που είχε αρπάξει από τις δύο ληστείες. Ο κατηγορούμενος ομολόγησε τις πράξεις του αποδίδοντάς τες σε μεγάλα χρέη που είχε εξαιτίας του εθισμού του σε τυχερά παιχνίδια. Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του αφορά τα αδικήματα των ληστειών κατ’ εξακολούθηση και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή