Η ΔΕΗ μετακομίζει από τη Χαλκοκονδύλη στη Λ. Μεσογείων

Η ΔΕΗ μετακομίζει από τη Χαλκοκονδύλη στη Λ. Μεσογείων

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nέα στέγη σε βιοκλιματικό κτίριο που θα κατασκευάσει στις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου «Αντισυνταγματάρχη Πεζικού Πλέσσα Μιχαήλ» επί της Λ. Μεσογείων αποκτά η ΔΕΗ, η οποία πλειοδότησε στον σχετικό διαγωνισμό και απέκτησε τη χρήση του πρώην στρατοπέδου για 50 χρόνια με δικαίωμα παράτασης για ακόμη μία δεκαετία. Πρόκειται για οικόπεδο με συνολικό εμβαδόν  18.643 τ.μ., εντός της οποίας βρίσκονται 22 κτίρια συνολικής επιφανείας 7.582 τ.μ.

Βιοκλιματικό κτίριο

Ο χώρος θα αξιοποιηθεί για την ανέγερση υπερσύγχρονου βιοκλιματικού κτιρίου γραφείων που θα στεγάσουν τις κεντρικές και τις περισσότερες από τις υπηρεσίες της ΔΕΗ που βρίσκονται στην Αθήνα. Στο ισόγειο του κτιρίου θα λειτουργήσει πρότυπο κατάστημα εξυπηρέτησης της Επιχείρησης.

Η εκμίσθωση του πρώην στρατοπέδου έγινε μέσω ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού που διενήργησαν στις 12 Φεβρουαρίου το Ταμείο Εθνικής Αμυνας και η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων με τιμή εκκίνησης 1,6 εκατ. ευρώ συνολικό ετήσιο μίσθωμα.

Σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού, ο μισθωτής έχει τη δυνατότητα ακόμα και να κατεδαφίσει τα κτίρια που βρίσκονται στους χώρους του πρώην στρατοπέδου και στη θέση τους να κατασκευάσει νέο συγκρότημα.

Παράλληλα, όμως, ο τελικός πλειοδότης θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος της μετεγκατάστασης και λειτουργίας των στρατιωτικών μονάδων και λοιπών υπηρεσιών που εδρεύουν σήμερα στο στρατόπεδο.

Μετεγκατάσταση μονάδων

Λόγω των ουσιωδών αναγκαίων δαπανών που θα απαιτηθούν από τον μισθωτή για την ανοικοδόμηση – ανακατασκευή – μετεγκατάσταση των μονάδων και υπηρεσιών αλλά και του κόστους της επένδυσης και αδειοδότησης, παρέχεται σ’ αυτόν το δικαίωμα μη καταβολής του μισθώματος για τον πρώτο χρόνο, καθώς και καταβολή του 50% του μισθώματος για τα επόμενα 4 χρόνια, προκειμένου να συμψηφιστούν οι δαπάνες του μισθωτή για τη μετεγκατάσταση των μονάδων και υπηρεσιών καθώς και το όποιο κόστος επένδυσης. Η μεταφορά των υλικών του Στρατού και η κατεδάφιση των υπαρχόντων κτισμάτων εκτιμάται ότι θα γίνει μέχρι το τέλος του 2020 και στη συνέχεια για την ανέγερση των νέων εγκαταστάσεων εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν 2-3 χρόνια.

Σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν κάνει αρμόδια στελέχη της ΔΕΗ, η Επιχείρηση θα έχει σημαντικό οικονομικό όφελος από τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της που σήμερα πέραν της οδού Χαλκοκονδύλη στεγάζονται σε διάφορα άλλα σημεία της Αθήνας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή