ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινά παϊδάκια BBQ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Χοιρινό, Κρέας, Συνταγές, Κυρίως Πιάτο, Σάλτσες / Ζωμοί

Εξωτικά και πανεύκολα τα χοιρινά παϊδάκια, με μια γλυκοπικάντικη σάλτσα που κολλάει και στο κρέας και στα δάχτυλά μας, γι’ αυτό και η αγγλική της ονομασία είναι sticky BBQ sauce.

Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Αναμονή: 1 ώρα / Ψήσιμο: 25΄

Υλικά (για 4 μερίδες)
  • 12 χοιρινά παϊδάκια
  • 50 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο

Για τη μαρινάδα

  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 120 ml σάλτσα σόγιας
  • 80 γρ. μέλι
  • 40 γρ. φιστικοβούτυρο
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 70 γρ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 30 γρ. sweet chilli sauce (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τα έθνικ τρόφιμα)


Διαδικασία

Σε ένα ταψί ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και προσθέτουμε το κρέας.

Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα να μαριναριστούν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C και ψήνουμε τα παϊδάκια για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ