Χάνδρες κατσαρόλας με κάρι

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και όμως οι χάνδρες, εκτός από γρήγορες (δεν χρειάζονται μούλιασμα) και νόστιμες, μπορούν να είναι και εξωτικές! Το μόνο που χρειάζεται είναι 1 κουταλάκι κάρι, το αρωματικό μείγμα μπαχαρικών με καταγωγή από τη Νότια Ασία.

Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: 45΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 600 γρ. φασόλια χάνδρες κατεψυγμένες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  • 1 κουτ. γλυκού, κοφτό, κάρι σε σκόνη
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το κάρι, τα ντοματάκια και 100 ml νερό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.

Ρίχνουμε τις χάνδρες, τον μαϊντανό, προσθέτουμε αλατοπίπερο και λίγο νερό, ώστε σχεδόν να καλύπτει τα φασόλια.

Μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι χάνδρες, να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή