Ενα εικοσιτετράωρο με την τραγουδίστρια Αναστασία Μουτσάτσου

Ενα εικοσιτετράωρο με την τραγουδίστρια Αναστασία Μουτσάτσου

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

08.00-10.00

Θα μου πεις, τι κάνει μια τραγουδίστρια ξύπνια στις οκτώ το πρωί; Μου αρέσει να ξυπνάω νωρίς και να νιώθω ότι έχω όλη τη μέρα μπροστά μου. Φτιάχνω το τσάι μου με βότανα και ανοίγω το κομπιούτερ. Ρίχνω μια ματιά στα μέιλ μου –σιγά μην ξυπνήσει κανείς να μου στείλει μέιλ τα ξημερώματα…–, και μετά διαβάζω τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για να μου ανεβεί λίγο η πίεση. Υστερα συνεχίζω το διάβασμα των ειδήσεων από διάφορα σάιτ που εμπιστεύομαι. Δηλαδή προσπαθώ να ξεκινήσω όμορφα τη μέρα μου διαβάζοντας άσχημες  ειδήσεις. Δεν πάω καλά το ξέρω. Μάλλον με βοηθάει να γειώνομαι αυτή η μετωπική σύγκρουση με την πραγματικότητα.

Ρίχνω μια ματιά στο φατσοβιβλίο και κάνω πάντα την ίδια σκέψη: Πόσο γαϊδούρια γινόμαστε οι άνθρωποι, μέρα με τη μέρα και πώς συνηθίσαμε το πρόσωπο του τέρατος, αφήνοντας τη ζωή μας στα χέρια ανθρώπων που δεν κρύβουν τις προθέσεις τους. Και τελικά τι νόημα έχει μια ζωή γεμάτη συμβιβασμούς, χωρίς συντροφικότητα και αλληλοϋποστήριξη.   

10.00-12.00

Βγαίνω στον δρόμο για περπάτημα. Αλλοτε δίπλα στη θάλασσα, άλλοτε προς το κέντρο για διάφορες δουλειές. Στη διαδρομή βλαστημάω την ώρα και τη στιγμή που βγήκα, καθώς προσπαθώ να ισορροπήσω (με λίγη υπερβολή), ανάμεσα σε σκουπίδια, αγναντεύοντας παράλληλα και τη θάλασσα. Δεν έχω καταφέρει τόσα χρόνια να βλέπω τη βρωμιά και να μη θυμώνω. Δυστυχώς ο Πειραιάς δεν είναι μια καθαρή πόλη. Κρίμα γιατί θα μπορούσε να είναι η πιο όμορφη πόλη.

12.00-16.00

Γυρίζω στο σπίτι, κάνω λίγες ασκήσεις γιόγκα, τρώω κάτι –συνήθως φρούτα και ξηρούς καρπούς– και μετά ασχολούμαι με τη δουλειά. Τηλεφωνήματα, γράψιμο, πρόβες και οργάνωση εμφανίσεων που ετοιμάζουμε με τον Αλεξ Σιντ, αυτόν τον νέο ταλαντούχο δημιουργό που έκανε το ντεμπούτο του στην τηλεοπτική σειρά «Αγριες Μέλισσες» και θα βρεθούμε μαζί στη σκηνή του Γυάλινου Up Stage δύο Παρασκευές, 21 και 28 Φλεβάρη. Εκεί θα έχω και αγαπημένους καλεσμένους φυσικά. Στις 21/2 θα είναι κοντά μας ο Παντελής Θαλασσινός και στις 28/2 ο Γιώργος Ανδρέου. Ταυτόχρονα, αυτήν την περίοδο ασχολούμαι με τις λεπτομέρειες του νέου μου δίσκου που κυκλοφορεί όπου να ’ναι, με τίτλο «Απ’ το μέλλον κι απ’ το παρελθόν» με στίχους της Ουρανίας Πατέλη και μουσική αγαπημένων, παλιών και νέων φίλων μου. Του Γιώργου Ανδρέου, του Γιώργου Καζαντζή, του Νίκου Ξυδάκη, του Παντελή Θαλασσινού, του Θέμη Καραμουρατίδη, του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, του Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη, της Ευτυχίας Μητρίτσα, του Απόστολου Ρίζου. Μιλάω με τους φίλους μου, απορρίπτω προσκλήσεις τους για βραδινές εξόδους, ακούω τα σχολιανά μου –μονόχνοτη, ακοινώνητη, πώς έγινες εσύ τραγουδίστρια–, και γύρω στις τέσσερις ετοιμάζω κάτι να φάω. Συνήθως σαλάτες, αυγά, όσπρια.

17.00-20.00

Λίγη χαλάρωση, και μετά πάλι δουλειά, μουσικές ακροάσεις, λίγο διάβασμα, κανένα απογευματινό τσάι με κάποιο φίλο, φίλη.

20.00-…

Καμιά φορά, ο εξάψαλμος των φίλων μου έχει αποτελέσματα, οπότε ετοιμάζομαι για σινεμά η θέατρο, ίσως αργότερα και για κάποιο λάιβ που σημαίνει ότι θα πάω για ύπνο μετά τις έντεκα το βράδυ (όχιιιιιιι). Αλλοτε πάλι, έχω κάποιο δικό μου λάιβ οπότε φεύγω τρέχοντας για πρόβα ήχου. Γιατί εσείς μπορεί να έρχεστε μετά τις δέκα, αλλά εμείς έχουμε δώσει τα ρέστα μας από πολύ νωρίς παιδιά!

23.00

Κλείνω το κινητό. Ναι, ναι το κλείνω. Παίρνω αγκαλιά το κομπιούτερ και οδηγούμαι αργά αλλά σταθερά προς την κρεβατοκάμαρα (αφού έχω ανάψει την ηλεκτρική κουβέρτα τώρα τον χειμώνα). Βάζω ταινία και… επιτέλους παράδεισος. Κάποιες φορές έρχονται φίλοι στο σπίτι και βλέπουμε μαζί ταινία. Είμαι πολύ καλή παρέα…

Ξεραίνομαι στο πρώτο μισάωρο! Καλύτερα στο σινεμά που κρατιέμαι ξύπνια… Σε γενικές γραμμές η καθημερινότητά μου καθορίζεται από την πεποίθηση ότι μεγαλώνοντας, είναι σημαντικό να ζούμε με τον τρόπο που μας αρέσει και όχι με το άγχος να αρέσουμε στους άλλους. Οι άνθρωποι γεννιόμαστε ελεύθεροι και καταλήγουμε να ζούμε με συμβάσεις από φόβο. Οχι στον φόβο λοιπόν. Ναι στην αγάπη που απελευθερώνει. Μη νομίζετε βέβαια ότι τα ’χω καταφέρει τέλεια σ’ αυτό το θέμα…

Η Αναστασία Μουτσάτσου θα εμφανιστεί στις 21 και 28/2 στο Γυάλινο Up Stage.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή