Ποδόσφαιρο: Τελική ευθεία γεμάτη… κίνητρα για όλους

Ποδόσφαιρο: Τελική ευθεία γεμάτη… κίνητρα για όλους

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις στροφές πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας της Σούπερ Λιγκ 1, έχουν κλείσει κάποια μέτωπα βαθμολογικά, αλλά τα σημαντικότερα παραμένουν ανοικτά, όπως το «μπρα ντε φερ» Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ για την πρώτη θέση στην εκκίνηση των πλέι οφ, η μονομαχία Παναιτωλικού και Πανιωνίου για την αποφυγή της τελευταίας θέσης πριν τα πλέι άουτ και ο συνωστισμός επτά ομάδων μέσα σε μόλις 2-3 βαθμούς, διεκδικώντας όλες τους το τελευταίο εισιτήριο για την πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος και τα πλέι οφ, που μεταφράζεται σε σίγουρη έξοδο στην Ευρώπη, εάν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά με την τιμωρία του Παναθηναϊκού από την UEFA. Εχοντας «κλειδώσει» τη θέση τους στην πρώτη εξάδα, οι «πράσινοι» είναι η μόνη ομάδα χωρίς μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές. Θεωρητικά το ίδιο ισχύει και με την ΑΕΚ που λογικά θα τερματίσει στην 3η θέση, αλλά έχει ως στόχο να ενισχύσει τη θέση της βαθμολογικά για να πάρει στο τέλος της διαδρομής όσο το δυνατόν καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής είναι αναμφίβολα το παιχνίδι Αρης – ΑΕΚ, αλλά πιο κρίσιμο είναι το αποψινό Λάρισα – ΠΑΟΚ, και ας υπάρχει μεγάλη αγωνιστική και βαθμολογική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Είναι το τελευταίο εκτός έδρας που έχουν οι φορμαρισμένοι Θεσσαλονικείς (τα άλλα δύο είναι στην Τούμπα με Ολυμπιακό, Ξάνθη) και αν το κερδίσουν, θα κρατούν την τύχη στα δικά τους χέρια, καθώς με δύο νίκες στην έδρα τους θα τερματίσουν σίγουρα πρώτοι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και θα μπουν με ένα μικρό, έστω, προβάδισμα στα πλέι οφ. Η ΑΕΛ θα έχει σημαντικές απουσίες, έχει όμως και σημαντικό κίνητρο γιατί παραμένει σε τροχιά πλέι οφ και Ευρώπης.

Λίγο αργότερα απόψε, θα συναντηθούν τα δύο άκρα του βαθμολογικού πίνακα, με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό να υποδέχεται τον ουραγό Πανιώνιο, σε ένα παιχνίδι όπου το φαβορί είναι ξεκάθαρο και ακλόνητο. Λόγω ειδικού βάρους, ο αγώνας Αρης – ΑΕΚ παραμένει ο πιο λαμπερός της αγωνιστικής και ας μην κρίνει κάτι τόσο σπουδαίο βαθμολογικά, με την έννοια πως χάσουν – κερδίσουν, οι φιλοξενούμενοι θα έχουν τη σιγουριά της 3ης θέσης και οι γηπεδούχοι θα παραμείνουν σίγουρα στην 5η. Σε περίπτωση ήττας του, όμως, ο Αρης θα κάνει τη ζωή του πιο δύσκολη στις τελευταίες δύο αγωνιστικές, γι’ αυτό και θα κυνηγήσει με όλες του τις δυνάμεις τη νίκη για να «κλειδώσει» ουσιαστικά μια θέση στα πλέι οφ.

Αυτό τον στόχο τον έχει κατακτήσει από την περασμένη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός, γι’ αυτό και στο αυριανό παιχνίδι του με τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ, ο Γιώργος Δώνης θα δώσει χρόνο σε αρκετούς παίκτες που δεν θεωρούνται βασικοί. Οι Αγρινιώτες είναι σε εξαιρετική κατάσταση αγωνιστικά και αν δεν είχαν χάσει αφελέστατα πολλούς βαθμούς στις καθυστερήσεις πολλών πρόσφατων αγώνων τους, θα είχαν εξασφαλίσει πολύ μεγάλη διαφορά από τον Πανιώνιο. Τα άλλα τρία παιχνίδια του προγράμματος Ξάνθη – Λαμία, Βόλος – Αστέρας Τρίπολης και ΟΦΗ – Ατρόμητος, είναι όλα τους καταπρόσωπο μονομαχίες έξι ομάδων που διαγκωνίζονται για μία θέση στην πρώτη εξάδα και όλες έχουν ελπίδες να την κατακτήσουν.

Το πρόγραμμα

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (24η αγωνιστική): Σάββατο: 17.15 Λάρισα – ΠΑΟΚ, 19.30 Ολυμπιακός – Πανιώνιος. Κυριακή: 15.00: Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός, 17.15 Ξάνθη – Λαμία, 17.15: Βόλος – Αστέρας Τρίπολης, 19.30 Αρης – ΑΕΚ. Δευτέρα: 19.30: ΟΦΗ – Ατρόμητος. Η βαθμολογία (23 αγώνες): Ολυμπιακός 57, ΠΑΟΚ 55, ΑΕΚ 44, Παναθηναϊκός 37, Αρης 33, ΟΦΗ 28, Ξάνθη 28, Ατρόμητος 26, Αστέρας Τρίπολης 26, Λάρισα 26, Βόλος 26, Λαμία 25, Παναιτωλικός 14, Πανιώνιος 10 (σημ.: ο Πανιώνιος έχει – 6 βαθμούς).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή