«Σκούπα» μετά τη φονική συμπλοκή στη Μενάνδρου

«Σκούπα» μετά τη φονική συμπλοκή στη Μενάνδρου

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιχείρηση-σκούπα στην οδό Μενάνδρου στο κέντρο της Αθήνας, όπου το μεσημέρι της Πέμπτης σημειώθηκε συμπλοκή αλλοδαπών με ένα νεκρό και ένα βαριά τραυματία, πραγματοποίησε χθες η ΕΛ.ΑΣ. Προσήχθησαν συνολικά 130 αλλοδαποί, οι περισσότεροι από τους οποίους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μόλις πέντε συνελήφθησαν επειδή δεν είχαν χαρτιά και εις βάρος τους κινείται διαδικασία διοικητικής απέλασης, ενώ εις βάρος άλλων 15 σχηματίστηκε δικογραφία για παρεμπόριο. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε τις μεσημεριανές ώρες χθες και σ’ αυτή πήραν μέρος κυρίως ένστολοι αστυνομικοί.

Αφορμή για την επιχείρηση στάθηκε η αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών στην οδό Μενάνδρου, το μεσημέρι της Πέμπτης, με απολογισμό έναν 23χρονο Αφγανό νεκρό και έναν 25χρονο ομοεθνή του βαριά τραυματία, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Και οι δύο έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών και εκτιμάται ότι συμμετείχαν σε ομάδα που δραστηριοποιείται στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, ναρκωτικών και πλαστών εγγράφων στο κέντρο της Αθήνας. Λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι της Πέμπτης δέχθηκαν επίθεση από μέλη αντίπαλης συμμορίας –πιθανόν υπηκόους Πακιστάν– με τους οποίους ερίζουν για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου στην περιοχή.

Η έρευνα για το συμβάν ανετέθη στο τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας και σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ» αστυνομικοί της υπηρεσίας έχουν καταφέρει να απομονώσουν τις φωτογραφίες των δραστών από τα βίντεο των καμερών ασφαλείας που λειτουργούν στην περιοχή. Ηδη από το απόγευμα της Πέμπτης μάλιστα, κλιμάκια αστυνομικών της υπηρεσίας  πραγματοποίησαν τουλάχιστον πέντε στοχευμένες έρευνες σε σπίτια υπόπτων δίχως πάντως αποτέλεσμα. Οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας συνεχίστηκαν και χθες και αρμόδια στελέχη εμφανίζονταν αισιόδοξα για την τελική έκβασή τους.

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των αντίπαλων ομάδων αλλοδαπών στη Μενάνδρου οφείλεται στις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε άλλες πλατείες του κέντρου. Αυτό διότι ορισμένες ομάδες αλλοδαπών υποχρεώνονται να μετακινηθούν π.χ. από την πλατεία Αγίου Παντελεήμονα προς την Ομόνοια, με συνέπεια να ξεσπούν βίαιες αντιπαραθέσεις για τον έλεγχο συγκεκριμένων οικοδομικών τετραγώνων.

Πάντως, και τον Ιανουάριο του 2019 σε συμπλοκή μεταξύ Αφγανών και Πακιστανών στην οδό Μενάνδρου είχε τραυματιστεί θανάσιμα από μαχαίρι ένας υπήκοος Αφγανιστάν, ενώ τον Δεκέμβριο του 2019 έπειτα από συμπλοκή μεταξύ Αφγανών είχε χάσει τη ζωή του από χτυπήματα με μαχαίρια ένας 33χρονος υπήκοος Αφγανιστάν. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή