Τεό Λοράντος: Πρέπει να είμαστε στο Τόκιο

Τεό Λοράντος: Πρέπει να είμαστε στο Τόκιο

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το Προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης (8-15 Μαρτίου) όπου θα κριθούν οι προκρίσεις για τις γυναίκες στην ολυμπιακή διοργάνωση της Ιαπωνίας. Το δικό μας αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διεκδικήσει το ένα από τα δύο «μαγικά» χαρτάκια. Αυτό αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τον Τεό Λοράντο, τον προπονητή που έχει οδηγήσει τη νέα γενιά των ανδρών στην κορυφή του κόσμου, και, πριν από λίγες ημέρες ανέλαβε την εθνική γυναικών ώστε να την προετοιμάσει και να διεκδικήσει κάτι που το θεωρεί «εθνική υπόθεση».

«Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι υπεράνω προσωπικού συμφέροντος. Είναι σημαντικό η χώρα μας να έχει μεγάλη αποστολή σε αυτή τη διοργάνωση, και τόσο η γυναικεία ομάδα πόλο όσο και η ανδρική πρέπει να βρεθούν μέσα σε αυτήν», δήλωσε ο παλαιός πρωταθλητής του πόλο και νυν εθνικός προπονητής. Στην πισίνα της Τεργέστης η εθνική μας θα βρει στον όμιλό της την Ουγγαρία, το Ισραήλ, τη Νέα Ζηλανδία και μία ασιατική ομάδα. Στον άλλο όμιλο θα πάρουν μέρος η Ολλανδία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Σλοβακία και μία ασιατική ομάδα. «Πρόκειται για αγώνες ειδικών συνθηκών. Εχω περάσει από αυτό το στάδιο και ως παίκτης. Με τις αθλήτριες δε σχολιάσαμε καθόλου την κλήρωση. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η δικιά μας ομάδα. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι αγωνιστικά και ψυχολογικά για αυτά τα παιχνίδια. Εχουμε προσηλωθεί στον στόχο μας που δεν είναι άλλος από την πρόκριση», υπογράμμισε ο ταλαντούχος προπονητής, ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του και την Αλεξάνδρα Ασημάκη που αποφάσισε να ξαναφορέσει το γαλανόλευκο μαγιό. «Η εθνική ομάδα είναι υπεράνω προσώπων. Χρειάζεται την επιστράτευση και τη στήριξη όλων μας. Η Ασημάκη έκρινε ότι μπορεί να βοηθήσει. Εχει περάσει από αυτή τη διαδικασία και η εμπειρία της θα είναι πολύτιμη».

Η εθνική γυναικών, σύμφωνα με τον προπονητή τους, αποτελείται από «σπουδαίες αθλήτριες». «Εχει υπάρξει προεργασία από τους προηγούμενες εθνικούς προπονητές όπως και από αυτούς των συλλόγων τους. Ξεκινήσαμε την προετοιμασία πριν από, περίπου, μία εβδομάδα, και διαπίστωσα ότι διαθέτουμε σπουδαίες αθλήτριες με πολλά περιθώρια βελτίωσης. Δεν το λέω για να τους τονώσω το ηθικό. Το πιστεύω και είμαι αισιόδοξος», υπογράμμισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή