Στη Γαλλία ο πρώτος θάνατος από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη

Στη Γαλλία ο πρώτος θάνατος από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Γαλλία καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος από τον κορωνοϊό COVID-19 στην Ευρώπη. Πρόκειται, όπως δήλωσε η υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ανιές Μπουζίν, για Κινέζο 80χρονο τουρίστα που βρισκόταν στη γαλλική πρωτεύουσα. Συνολικά στη Γαλλία έχουν καταγραφεί έντεκα κρούσματα του κορωνοϊού, εκ των οποίων οι έξι εξακολουθούν να νοσηλεύονται, χωρίς ωστόσο να εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας τους.

Οπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο 80χρονος νοσηλευόταν μαζί με την κόρη του στο νοσοκομείο «Bichat» του Παρισιού από τις 25 Ιανουαρίου. Και οι δυο τους που προέρχονταν από την επαρχία Χουμπέι, είχαν υποβληθεί σύμφωνα με την υπουργό σε πολύ αυστηρά μέτρα απομόνωσης.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση υγείας της κόρης του, δεν εμπνέει ανησυχία και αναμένεται προσεχώς να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. 

Μέχρι στιγμής μόνο τρεις θάνατοι από τον κορωνοϊό έχουν σημειωθεί εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, στις Φιλιππίνες, στο Χονγκ Κονγκ και στην Ιαπωνία.

Αγωνία Τζινπίνγκ για την οικονομία

Στη Γαλλία ο πρώτος θάνατος από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη-1

Στο μεταξύ η αγωνία του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ για τις επιπτώσεις που έχουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό στην οικονομία αποτυπώνονται στα λόγια που είπε σε ανώτερους αξιωματούχους νωρίτερα αυτόν τον μήνα. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο Σι Τζινπίνγκ είπε ότι η Κίνα θα πρέπει να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να διατηρήσει τον οικονομικό και κοινωνικό έλεγχο και να αποφύγει να προκληθεί πανικός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε δευτερεύουσες «καταστροφές».

Μάλιστα ο Κινέζος πρόεδρος φέρεται να είχε προειδοποιήσει στις 3 Φεβρουαρίου αξιωματούχους ότι οι προσπάθειες για τον περιορισμό των επιπτώσεων του νέου κορωνοϊού είχαν ξεπεράσει το όριο με αποτέλεσμα να απειλείται η οικονομία. 

Είπε επίσης ότι η επιδημία που έχει σκοτώσει περισσότερους από 1.500 ανθρώπους και έχει μολύνει τουλάχιστον 66.000 επιβαρύνει την οικονομία και ειδικά τον τομέα των υπηρεσιών.

«Απαιτούνται δράσεις για να διατηρηθεί η βιομηχανική αλυσίδα της Κίνας και να ενθαρρυνθούν οι επιχειρήσεις να ξαναρχίσουν την παραγωγή», τόνισε ο Σι Τζινπίνγκ.

Εγινε μάλιστα και πιο συγκεκριμένος επισημαίνοντας ότι απαιτείται δουλειά με στόχο την ευρύτερη υιοθέτηση της τεχνολογίας 5G, και την ενίσχυση της αγοράς αυτοκινήτων και προϊόντων που σχετίζονται με τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Παραδέχτηκε επίσης ότι η επιδημία αποκάλυψε ελλείψεις στην εθνική διακυβέρνηση καθώς η βιομηχανία των άγριων ζώων παρέμενε τεράστια παρά τους κινδύνους για τους πολίτες, τη στιγμή που τα αποθέματα σε προϊόντα υγείας και σε υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση του κορωνοϊού εμφάνιζαν έλλειψη. 

Τέλος, ανέκυψαν όπως είπε και προβλήματα γραφειοκρατίας που δημιουργούσαν εμπόδια στην καταπολέμηση της επιδημίας και προειδοποίησε ότι θα λογοδοτήσουν και θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους όσοι φέρουν ευθύνη. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή