Ο Μπαράκ Ομπάμα συνάντησε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο – Η συζήτησή τους στο Σικάγο (βίντεο)

Ο Μπαράκ Ομπάμα συνάντησε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο – Η συζήτησή τους στο Σικάγο (βίντεο)

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία συζήτηση που αφορούσε πολλά θέματα, όχι όμως ιδιαιτέρως το μπάσκετ, είχε ο Μπαράκ Ομπάμα με τρεις παίκτες του NBA, μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Οι άλλοι δύο παίκτες ήταν ο Κρις Πολ και ο Κέβιν Πολ με τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο να αιτιολογεί την επιλογή του σε ό,τι αφορά τους προσκεκλημένους στη συζήτηση που διοργανώθηκε από το ίδρυμα που φέρει το όνομά του.

«Ο λόγος που κάλεσα τους συγκεκριμένους τρεις είναι πως, εκτός από σπουδαίοι αθλητές, είναι και καλοί άνθρωποι σε διαφορετικές φάσεις της καριέρας τους. Έχεις τον γέρο Κρις Πολ που πηγαίνει προς το τέλος, έχεις τον νεαρό Γιάννη Αντετοκούνμπο και έχεις και τον Κέβιν Λοβ που βρίσκεται κάπου στη μέση. Κάθε ένας από αυτούς έχει δείξει σπουδαίο χαρακτήρα, εντός κι εκτός παρκέ. Αυτό που κάνω μετά από τη θητεία μου ως πρόεδρος, είναι να αφοσιωθώ στο πώς θα υποστηρίξουμε την εκπληκτική νέα γενιά των ηγετών που έρχονται», είπε χαρακτηριστικά ο Μπάρακ Ομπάμα.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θυμήθηκε τις ημέρες που σκούπιζε το παρκέ.

«Άλλα παιδιά δεν είχαν την τύχη που είχα εγώ ή την υποστήριξη που δέχθηκα από τη γειτονιά μου», είπε και πρόσθεσε: «Πριν από μερικές εβδομάδες είδα ένα παιδί να σκουπίζει το παρκέ και πήγα και του μίλησα και του είπε ότι κι εγώ κάποτε σκούπιζα το παρκέ. Αν εγώ τα κατάφερα, τότε κι εσύ μπορείς να τα καταφέρεις».

Η συζήτηση έγινε στο Σικάγο την πόλη όπου διεξάγεται το φετινό All Star Game και την πόλη απ' όπου κατάγεται ο Μπαράκ Ομπάμα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή