Κορωνοϊός: Ακόμη 105 θάνατοι σε ένα 24ωρο – Ξεπέρασαν τις 70.000 τα κρούσματα

Κορωνοϊός: Ακόμη 105 θάνατοι σε ένα 24ωρο – Ξεπέρασαν τις 70.000 τα κρούσματα

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε σε 1.770 ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, αυξημένος κατά 105 από την προηγούμενη ημέρα, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας σήμερα Δευτέρα.

Οι εκατό από τους νέους θανάτους καταγράφηκαν στη Χουμπέι, την επαρχία της κεντρικής Κίνας η πρωτεύουσα της οποίας, η πόλη Γουχάν, είναι η εστία της μόλυνσης.

Σε όλη την επικράτεια της ηπειρωτικής Κίνας -πλην των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο- καταγράφηκαν 2.048 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα χθες. Το σύνολο των κρουσμάτων έχει πλέον φθάσει τα 70.548.

Η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε το 30ό κρούσμα

Στο μεταξύ, επιβεβαιώθηκε το τριακοστό κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό που έχει προκαλέσει επιδημία πνευμονίας στην Κίνα κι έχει εξαπλωθεί σε σχεδόν τριάντα άλλες χώρες, ανακοίνωσαν σήμερα τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

«Το 30ό επιβεβαιωμένο κρούσμα (…) είναι γυναίκα κορεατικής καταγωγής, γεννημένη το 1952, η σύζυγος του 29ου επιβεβαιωμένου κρούσματος. Ενώ βρισκόταν σε καραντίνα που επέβαλε η ίδια στον εαυτό της, οι εξετάσεις της επέστρεψαν θετικές. Βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε απομόνωση (…) σε νοσοκομείο», εξηγείται σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν τα κέντρα.

Χθες Κυριακή οι νοτιοκορεάτικες υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι επιβεβαίωσαν το 29ο κρούσμα: πρόκειται για 82χρονο κορεάτη που δεν έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Κατά τα KCDC, εννέα ασθενείς έχουν λάβει εξιτήρια από νοσοκομεία στη Νότια Κορέα. Κατά συνέπεια, 21 άνθρωποι συνεχίζουν να υποβάλλονται σε θεραπεία. Άλλοι 408 εξετάζονται.

Επιβεβαιώθηκε το 35ο κρούσμα του COVID-19 στην Ταϊλάνδη

Οι αρχές της Ταϊλάνδης επιβεβαίωσαν άλλο ένα κρούσμα του κορωνοϊού στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των ασθενών που έχουν εντοπιστεί στη χώρα σε 35 από τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ταϊλανδικού υπουργείου Υγείας Σουχούμ Καντσαναπιμάι.

Το νέο κρούσμα είναι μια Κινέζα, ηλικίας 60 ετών, συγγενείς της οποίας είχαν ήδη μολυνθεί, διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

Δεκαπέντε από τα κρούσματα κρίθηκε ότι έχουν αποθεραπευτεί και τους δόθηκε εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου είχαν εισαχθεί.

Η Αυστραλία απομακρύνει 200 πολίτες της από το Diamond Princess

Η Αυστραλία θα απομακρύνει περισσότερους από 200 πολίτες της που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορωνοϊού και παραμένει αγκυροβολημένο στα ανοικτά της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Ο Μόρισον εξήγησε ότι οι Αυστραλοί επιβάτες θα απομακρυνθούν από το κρουαζιερόπλοιο –στο οποίο έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 355 κρούσματα του covid-19- την Τετάρτη και θα παραμείνουν σε καραντίνα για ακόμη 14 ημέρες.

Το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess βρίσκεται σε καραντίνα από τις 3 Φεβρουαρίου οπότε έφτασε στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, αφού ένας επιβάτης του που αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό.

«Για τους περισσότερους από 200 Αυστραλούς που θα επιστρέψουν στην Αυστραλία θα απαιτηθεί επιπλέον περίοδος καραντίνας 14 ημερών μόλις επιστρέψουν στο Ντάργουιν», εξήγησε ο Μόρισον.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός πρόσθεσε εξάλλου ότι μαζί με τους Αυστραλούς θα απομακρυνθεί και άγνωστος αριθμός Νεοζηλανδών που βρίσκονται στο ίδιο κρουαζιερόπλοιο. Αυτοί, μετά την άφιξή τους στο Ντάργουιν, θα μεταφερθούν στην Αυστραλία.

Χθες Κυριακή οι ΗΠΑ απομάκρυναν περίπου 400 πολίτες τους από το Diamond Princess, ενώ ο Καναδάς, η Ιταλία, η Νότια Κορέα και το Χονγκ Κονγκ έχουν επίσης ανακοινώσει ότι σκοπεύουν να απομακρύνουν τους πολίτες τους από το κρουαζιερόπλοιο.

Η Shell επιβεβαίωσε κρούσμα σε βιομηχανική μονάδα της 

Ένας εργολάβος που συνεργάζεται με την Shell στην βιομηχανική της μονάδα Πουλαού Μπακού στην Σιγκαπούρη προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε η εταιρία από την Παρασκευή, καθώς η Σιγκαπούρη κατά τις τελευταίες ημέρες αναφέρει την μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες παραγωγής που διαθέτει η Shell, ενώ όπως είχε γίνει γνωστό προηγούμενα, η εταιρία έστειλε στο σπίτι τους μερικούς υπαλλήλους από τα κεντρικά της γραφεία στα δυτικά της Σιγκαπούρης, μετά τον εντοπισμό ενός άλλου υπαλλήλου που είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS,SPUTNIK

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή