Αστυνόμευση και κάμερες «εκτόξευσαν» τις βεβαιωμένες παραβάσεις στις λεωφορειολωρίδες

Αστυνόμευση και κάμερες «εκτόξευσαν» τις βεβαιωμένες παραβάσεις στις λεωφορειολωρίδες

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνεργασία και η εντατικοποίηση των δράσεων της Τροχαίας και του Ο.Α.Σ.Α. για τις Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων (Α.Λ.Λ.) αποδίδει απτά αποτελέσματα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τον Ιανουάριο του 2020, έναντι του Ιανουαρίου του 2019:

– αυξήθηκαν σε ποσοστό 1.324% οι βεβαιωθείσες παραβάσεις σε Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων. Συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν από την Τροχαία 1.046 παραβάσεις, έναντι 79 τον Ιανουάριο 2019, με τον Μέσο Όρο της προηγουμένης πενταετίας να κυμαίνεται στις 377 παραβάσεις,

– αυξήθηκαν σε ποσοστό 317% οι φωτογραφικές κλήσεις από τις κάμερες καταγραφής παραβάσεων του Ο.Α.Σ.Α. Συγκεκριμένα ελήφθησαν 257 φωτογραφικές κλήσεις, έναντι 81 τον Ιανουάριο 2019, με τον Μέσο Όρο της προηγουμένης πενταετίας να κυμαίνεται στις 132 φωτογραφικές κλήσεις.

Οι Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων έχουν θεσπιστεί για να εξυπηρετούν τους πολίτες στις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για το λόγο αυτό οι παραβάσεις αυτές χαρακτηρίζονται ως αντικοινωνική συμπεριφορά.

Οι έλεγχοι και η δραστηριότητα των Υπηρεσιών θα συνεχιστούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή