ΚΚΕ: Τερατούργημα το ν/σ για τις διαδηλώσεις, να μην τολμήσει να το φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση

ΚΚΕ: Τερατούργημα το ν/σ για τις διαδηλώσεις, να μην τολμήσει να το φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσε το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις το οποίο δημοσίευσε κατ' αποκλειστικότητα η «Καθημερινή της Κυριακής».

Σε σχόλιό του, το ΚΚΕ κάνει λόγο για «νομοσχέδιο καταστολής, αυθαιρεσίας, ποινικοποίησης και προβοκάτσιας, που φτάνει να παραβιάζει ακόμη κι αυτές τις διατάξεις του σημερινού Συντάγματος».

Στο σχόλιο του ΚΚΕ προστίθεται: 

«Οι ορισμοί του νομοσχεδίου για το τι θεωρείται συνάθροιση, σε συνδυασμό με την υποχρέωση γνωστοποίησης και τις γενικές διατυπώσεις περί «κινδύνου δημόσιας ασφάλειας» και «διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής», δίνουν τη δυνατότητα στις αστυνομικές αρχές να απαγορεύουν, να περιορίζουν και να καταστέλλουν κατά το δοκούν διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, ακόμη κι απλές διαμαρτυρίες μιας ομάδας ανθρώπων. Την ίδια στιγμή επιφυλάσσει βαριές ποινές, με ιδιώνυμο αδίκημα, σε όσους δεν συμμορφωθούν «προς τας υποδείξεις» επισημαίνει το ΚΚΕ και καταλήγει:

«Καταρρέει η προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι δήθεν «στοχεύει τις ολιγομελείς συγκεντρώσεις που δημιουργούν προβλήματα». Στην ουσία, με αυτό το νομοσχέδιο, στοχεύει δυνητικά κάθε συγκέντρωση. Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει για ψήφιση στη Βουλή αυτό το τερατούργημα, που πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο του λαού και της νεολαίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή