Η Κούβα εγκρίνει την καύση χιλιάδων ελαστικών για να αναπληρώσει τις ενεργειακές ελλείψεις

Η Κούβα εγκρίνει την καύση χιλιάδων ελαστικών για να αναπληρώσει τις ενεργειακές ελλείψεις

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κουβανική κυβέρνηση επέτρεψε σε μία τσιμεντοβιομηχανία στο Σιενφουέγος (κέντρο) να καταφύγει στην καύση χιλιάδων άχρηστων ελαστικών αυτοκινήτων ως ένα «εναλλακτικό καύσιμο» για την εξασφάλιση της παραγωγής, την ώρα που η χώρα δεινοπαθεί από τις ελλείψεις σε βενζίνη λόγω των αμερικανικών κυρώσεων.

«Η παράδοση χρησιμοποιημένων ελαστικών στην επιχείρηση Cementos Cienfuegos πρόκειται να αυξηθεί εκθετικά εντός των προσεχών εβδομάδων, σύμφωνα με τις άμεσες οδηγίες που δόθηκαν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Μιγκέλ Ντίας-Κάνελ Μπερμούδες», ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου την περασμένη εβδομάδα, αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα στην κυβερνητική εφημερίδα Γκράνμα.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους της τσιμεντοβιομηχανίας στο Σιενφουέγος, το εργοστάσιο καίει καθημερινά 130 με 150 ελαστικά και στόχος είναι να φθάσει τα 400 σε καθημερινή βάση. Με τον τρόπο αυτό, η διοίκησή του στοχεύει να μειώσει κατά 5% την κατανάλωση πετρελαίου.

Από τον Σεπτέμβριο, η νησιωτική χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, εξαιτίας των κυρώσεων που εφαρμόζει η Ουάσινγκτον ενάντια στα πετρελαιοφόρα από την Βενεζουέλα, κύριο προμηθευτή της Κούβας σε πετρέλαιο. Με αυτόν τον τρόπο, οι ΗΠΑ επιχειρούν να πειθαναγκάσουν και την Κούβα να αποσύρει τη στήριξή της στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Ενώπιον των ελλείψεων αυτών, η κυβέρνηση της Αβάνας έχει αναγκασθεί να κάνει οικονομίες στην ενέργεια, έχει μειώσει τη συχνότητα των δρομολογίων σε λεωφορεία και σιδηροδρόμους, μειώνοντας ταυτόχρονα τα ωράρια εργασίας σε ορισμένες κρατικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες ή προτρέποντας στη χρήση υποζυγίων και ζωήλατων μέσων στη γεωργία και τη μεταφορά προϊόντων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή