Ο κορωνοϊός «χτύπησε» και τον Μαραθώνιο του Τόκιο

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» και τον Μαραθώνιο του Τόκιο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιδημία του νέου κορωνοϊού «χτύπησε» και τον Μαραθώνιο του Τόκιο. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι στη γραμμή εκκίνησης θα βρεθούν την 1η Μαρτίου μόνο πρωταθλητές και αθλητές με αναπηρικά αμαξίδια. Η διοργάνωση θα αποτελέσει δοκιμαστικό τεστ για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Μαραθώνιος του Τόκιο θεωρείται ο κορυφαίος της Ασίας. Δηλώνουν συμμετοχή εκατοντάδες χιλιάδες δρομείς και η επιλογή γίνεται με κλήρωση. «Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους δρομείς, που χάρηκαν επειδή βρέθηκαν ανάμεσα στους επιλαχόντες. Ηταν μια δύσκολη απόφαση. Δυστυχώς, αυτοί οι περιορισμοί είναι αναπόφευκτοι», δήλωσαν οι ιθύνοντες.

Στον Μαραθώνιο της ιαπωνικής πρωτεύουσας θα αγωνιστούν φέτος 176 πρωταθλητές και 30 αθλητές με αμαξίδια. Οι διοργανωτές, αρχικά, ανακοίνωσαν ότι θα διανέμονταν μάσκες και ζήτησαν από τους Κινέζους δρομείς να αγωνιστούν το 2021. Ο αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων, όμως, τους ανάγκασε να αλλάξουν απόφαση και να ακυρώσουν και τις παράλληλες δραστηριότητες. Ανάμεσα στους 206 δρομείς που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση θα βρίσκεται ο Σουγκούρο Οσάκο, κάτοχος του ιαπωνικού ρεκόρ στον Μαραθώνιο, αλλά και ο παλαιός πρωταθλητής Γιούτα Σιτάρα.

Ο νέος κορωνοϊός έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και στη διαδικασία των προκρίσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δύο διοργανώσεις ιστιοπλοΐας, από τις οποίες θα προέκυπταν ολυμπιακά «εισιτήρια» και ήταν να διεξαχθούν στην Κίνα, θα πραγματοποιηθούν στη Γένοβα.

Σε ό,τι αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι διοργανωτές έχουν δηλώσει ότι θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Μάλιστα, χθες έδωσαν και στη δημοσιότητα το σύνθημα της διοργάνωσης. Πρόκειται για το «Ενωμένοι με συναίσθημα», το οποίο θα υπάρχει σε όλες τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, στα προϊόντα, ακόμη και ως διακόσμηση σε δρόμους. Η τενίστρια Ναόμι Οζάκα είναι η πρωταγωνίστρια στο βίντεο, το οποίο δείχνει τον τρόπο που η κορυφαία αθλητική διοργάνωση συμβάλλει στην ένωση των λαών. 

Οι πρώτοι Ολυμπιακοί που χρησιμοποίησαν σύνθημα ήταν αυτοί του Μονάχου (1972). Το σύνθημα ήταν «Οι χαρούμενοι Αγώνες». Δυστυχώς, μετά το αιματοκύλισμα, οι Αγώνες έμειναν στην ιστορία ως «Η σφαγή του Μονάχου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή