Αντετοκούνμπο: ηγέτης χρισμένος από τον Ομπάμα

Αντετοκούνμπο: ηγέτης χρισμένος από τον Ομπάμα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσοι σημερινοί Ελληνες μπορούν άραγε να καθίσουν σε πάνελ δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα, προσκεκλημένοι μάλιστα του ίδιου του τέως Αμερικανού προέδρου; Η απάντηση είναι πιθανότατα μόνον ένας. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο MVP του ΝΒΑ, ενώ το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν ένας από τους δύο αρχηγούς των ομάδων που αναμετρήθηκαν στο All Star Game του Σικάγου. Ο Ομπάμα, ωστόσο, δεν τον κάλεσε (μόνο) γι’ αυτό.

Μαζί τους στην κουβέντα, που είχε διάρκεια κάτι παραπάνω από μία ώρα, βρέθηκαν ακόμη οι επίσης μπασκετμπολίστες Κρις Πολ και Κέβιν Λαβ· ο πρώτος είναι ο πρόεδρος της ένωσης παικτών του NBA με σημαντική δράση στις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αμερικής, ενώ ο δεύτερος είχε το θάρρος να μιλήσει ανοιχτά για τη χρόνια κατάθλιψη με την οποία παλεύει, παρακινώντας και άλλους να αναζητήσουν βοήθεια. Δίπλα σε αυτούς κάθισε ο Γιάννης, τον οποίο ο Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε «ηγέτη» για το παράδειγμα που δίνει με την εργατικότητά του, αλλά και τις κοινωνικές δράσεις που έχει αναλάβει στο Μιλγουόκι, στην Ελλάδα, σύντομα και στην Αφρική.

Το πραγματικά ενδιαφέρον σημείο της συζήτησης, πάντως, ήρθε όταν ο Κρις Πολ αλλά και ο Ομπάμα παρακίνησαν τον Αντετοκούνμπο να είναι πιο… ομιλητικός σε σχέση με όσα εκείνος και η οικογένειά του κάνουν, δίνοντας πίσω στην κοινωνία. «Πάντα είχα ένα φόβο να ανοιχτώ στο κοινό. Καθώς μεγάλωνα, οι γονείς μου κι εμείς ήμασταν στην ουσία παράνομοι στη χώρα, μάθαμε να προσέχουμε, να κρατάμε μυστικά και αυτό μου έχει μείνει. Φέτος βγήκα λίγο περισσότερο έξω στον κόσμο, μίλησα μαζί τους. Οι άνθρωποι στο Μιλγουόκι μου λένε πως είμαι ό,τι σπουδαιότερο συνέβη στην πόλη τα τελευταία χρόνια, περιμένουν τα πάντα από εμένα. Εγώ όμως είμαι απλά 25 χρόνων, δεν έχω τις απαντήσεις στα προβλήματα», απάντησε με ειλικρίνεια εκείνος.

Είναι φανερό πως τα αθλητικά άλματα που έχει κάνει ο Γιάννης τον έχουν πια βγάλει από τη στενή μπασκετική σφαίρα. Και η ωριμότητα με την οποία το διαχειρίζεται όλο αυτό σε κάνει να πιστεύεις πως η κληρονομιά που θα αφήσει θα είναι πολύ περισσότερα από ριμπάουντ και καρφώματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή