Κρίσιμο 48ωρο για τη Folli Follie

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρές μάχες τακτικής, ενόψει της εξ αναβολής αυριανής συζήτησης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών της αίτησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να αλλάξει το διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie, δίνουν τα υπό απομάκρυνση μέλη τόσο με την Επιτροπή όσο και με τον ιδρυτή της εταιρείας και βασικό κατηγορούμενο για το σκάνδαλο, Δημήτρη Κουτσολιούτσο.

H συζήτηση στο δικαστήριο για την αλλαγή διοίκησης ήταν προγραμματισμένη για χθες Δευτέρα το μεσημέρι, αλλά τα μέλη της υπό απομάκρυνση διοίκησης της Folli Follie ζήτησαν αναβολή για να μπορέσουν να προετοιμαστούν, όπως είπαν. Στο αίτημά τους αυτό δεν αντέδρασαν οι νομικοί εκπρόσωποι της εταιρείας και το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά τους. Η αίτηση της Επιτροπής για την αλλαγή διοίκησης κατατέθηκε την Παρασκευή. Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη παραιτηθεί την τελευταία εβδομάδα, μετά τη διαρροή των σχεδιασμών της Επιτροπής, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος κ. Γούναρης και τα μέλη κ. Κυριακός και Κανελλόπουλος. Ομως η αυριανή συζήτηση στο δικαστήριο γίνεται μόλις μια μέρα πριν από την έκτακτη γενική συνέλευση, στην ατζέντα της οποίας έχουν περιληφθεί πλήθος κρίσιμων ζητημάτων όπως και αίτημα του βασικού μετόχου Δ. Κουτσολιούτσου να αλλάξει το διοικητικό συμβούλιο με πρόσωπα επιλογής του. Ετσι, αν δεν υπάρξει δικαστική διαταγή για αλλαγή διοίκησης αύριο, ο βασικός μέτοχος μπορεί να προτείνει και να τοποθετήσει όποιον θέλει την Πέμπτη.

Βέβαια σε μια μάλλον απρόσμενη κίνηση, ο Δ. Κουτσολιούτσος την Κυριακή το βράδυ απέστειλε επιστολή με την οποία δηλώνει «ικανοποιημένος» από τη διοίκηση. Ειδικότερα, αναφέρει πως μετά τη δημοσίευση την Παρασκευή της πρόσκλησης προς τους ομολογιούχους πιστωτές της εταιρείας να εγκρίνουν το σχέδιο αναδιάρθρωσής της «δεν υφίσταται πλέον ο λόγος για τον οποίον είχα ζητήσει με την από 4 Φεβρουαρίου 2020 επιστολή μου, να τεθεί ως θέμα ημερήσιας διατάξεως στην επερχόμενη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας η αντικατάσταση του διοικητικού συμβουλίου». Ζητεί δε το σχετικό αίτημά του να αφαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή