Επένδυση 25 εκατ. από την Orilina Properties

Επένδυση 25 εκατ. από την Orilina Properties

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία από τις σημαντικότερες, μέχρι σήμερα, επενδυτικές κινήσεις του 2020 προχώρησε πριν από λίγες εβδομάδες η Orilina Properties ΑΕΕΑΠ, καθώς συμφώνησε για την εξαγορά καταστήματος 10.330 τ.μ. Ο λόγος για το κατάστημα όπου σήμερα στεγάζεται η αλυσίδα Σκλαβενίτης στη Λ. Κηφισίας, πλησίον της συμβολής με Λ. Αλεξάνδρας. Πρόκειται για μέρος του ακινήτου «Κτήμα Θων», που ανέπτυξε η «Μπ. Βωβός» τα χρόνια πριν από την οικονομική κρίση, στο οποίο κατά το παρελθόν λειτούργησε το πρώτο κατάστημα της γαλλικής αλυσίδας Carrefour στην ελληνική αγορά. Εκτός από το ισόγειο και τον ημιώροφο, το εν λόγω ακίνητο προσφέρει και 334 υπόγειες θέσεις στάθμευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα για την επένδυση αυτή από την Orilina ανήλθε σε 25 εκατ. ευρώ, με την εύλογη αξία του ακινήτου να εκτιμάται σήμερα σε περίπου 26,77 εκατ. ευρώ. Πωλητής ήταν το επενδυτικό fund Bain, στο οποίο είχε περιέλθει το ακίνητο το τελευταίο διάστημα, καθώς αποτελούσε μέρος των εξασφαλίσεων του χαρτοφυλακίου κόκκινων επιχειρηματικών δανείων που εξαγόρασε ο ξένος όμιλος το 2018. Πρόκειται για το Project Amoeba, το οποίο είχε αποκτηθεί αντί ποσού 432 εκατ. ευρώ. Το 2018 είχε πωληθεί ένα ακόμα μέρος της εν λόγω ανάπτυξης και συγκεκριμένα τμήμα από το υπερκείμενο κτίριο γραφείων. Σε διαγωνισμό που είχε «τρέξει» η Εθνική Leasing, το GreCo Fund είχε αποκτήσει μια οριζόντια ιδιοκτησία γραφείων (4ου ορόφου), συνολικής επιφάνειας 921 τ.μ. Το τίμημα για το εν λόγω ακίνητο είχε ανέλθει σε 2,35 εκατ. ευρώ.

Με την προσθήκη και του εν λόγω εμβληματικού κτιρίου, το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Orilina Properties αποτελείται πλέον από εννέα ακίνητα, συνολικής αξίας 82,64 εκατ. ευρώ και επιφάνειας 67.852 τ.μ. Ενα ακόμα σημαντικό ακίνητο, που αποκτήθηκε πριν από σχεδόν ένα χρόνο από την εταιρεία, είναι το κτίριο γραφείων του ομίλου Ελλάκτωρ στη Νέα Κηφισιά. Για το εν λόγω ακίνητο καταβλήθηκε ποσό 25,5 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στο ακίνητο των 30.000 τ.μ. μισθώνει γραφεία και ο όμιλος επιχειρήσεων του κ. Πάνου Γερμανού (Olympia Group).

Εκτός από το κτίριο γραφείων, όπου στεγάζεται ο όμιλος Ελλάκτωρ, στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνονται επίσης ένα εμπορικό και ψυχαγωγικό συγκρότημα στην περιοχή της Νέας Κηφισιάς (Αμαλιάδος 4), επιφάνειας 22.723 τ.μ. Το κτίριο αποκτήθηκε τον Φεβρουάριο, με την εκτιμώμενη αξία του σήμερα να διαμορφώνεται σε 12,7 εκατ. ευρώ. Στο ακίνητο στεγάζονται, μεταξύ άλλων, πολυκατάστημα της αλυσίδας Jumbo, όπως επίσης και το Playmobil Fun Park. Επιπλέον, η εταιρεία έχει αποκτήσει ένα κτίριο γραφείων και καταστημάτων, μισθωμένο στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς. Πρόκειται για κτίριο στην οδό Μητροπόλεως 9, πλησίον της πλατείας Συντάγματος, επιφάνειας 2.160 τ.μ. Η εκτιμώμενη αξία του διαμορφώνεται σε 6,3 εκατ. ευρώ. Μία ακόμα σημαντική προσθήκη αποτελεί εμπορικό κατάστημα, επιφάνειας 770 τ.μ., στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, πλησίον της πλατείας Αριστοτέλους, μισθωμένο στην αλυσίδα Κωτσόβολος. Η αξία του ακινήτου υπολογίζεται σε 6,15 εκατ. ευρώ, ενώ αποκτήθηκε τον προηγούμενο Μάιο. H Orilina Properties είναι επίσης ιδιοκτήτρια εμπορικού καταστήματος στην οδό Ερμού 58-60, μισθωμένο στην αλυσίδα Calzedonia. Το ακίνητο είναι εκτιμώμενης αξίας 1,175 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η διοίκηση της Orilina Properties ΑΕΕΑΠ έχει εκπονήσει ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει την τοποθέτηση κεφαλαίων άνω των 150 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά ακινήτων τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, ιδίως αν συνυπολογιστεί ότι μέτοχοι της εταιρείας είναι ξένα επενδυτικά συμφέροντα και συγκεκριμένα ο όμιλος Brevan Howard και ηγετικά στελέχη αυτού, όπως ο κ. Τρύφων Νάτσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή