TAG HEUER Carrera 160 Years Silver Limited Edition

TAG HEUER Carrera 160 Years Silver Limited Edition

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2020 είναι χρονιά-σταθμός για την TAG Heuer, αφού η ελβετική μάρκα έχει γενέθλια. Κλείνει 160 χρόνια στον κόσμο της ωρολογοποιίας και σίγουρα θα το γιορτάσει ποικιλοτρόπως κατά τη διάρκεια του έτους. Η αρχή πάντως έγινε στην εβδομάδα που διοργάνωσε ο όμιλος LVMH (Louis Vuitton Moet Hennesy) στο Ντουμπάι, στις αρχές Ιανουαρίου. Εκεί η TAG Heuer έκανε τα αποκαλυπτήρια της πρώτης της επετειακής, συλλεκτικής έκδοσης: πρόκειται για την αναβίωση ενός εμβληματικού χρονογράφου Carrera από τη δεκαετία του 1960, με κλασικό design αλλά εντελώς σύγχρονη μηχανική και κατασκευαστική άποψη, όπως αρμόζει σε ένα δυναμικό μοντέλο του 21ου αιώνα.

TAG HEUER Carrera 160 Years Silver Limited Edition-1

Ο νέος χρονογράφος είναι σαφώς εμπνευσμένος αισθητικά από τον πρωτότυπο χρονογράφο Carrera, όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς συγκρίνοντας τα δύο ρολόγια: η κάσα, τα μπουτόν και η σχεδίαση του καντράν είναι πολύ κοντά στο μοντέλο του 1960. Ένα πράγμα που έχει αλλάξει είναι η διάμετρος της κάσας, η οποία είναι πλέον 39 χιλιοστά, έναντι 36 χιλιοστών του πρωτότυπου μοντέλου.

TAG HEUER Carrera 160 Years Silver Limited Edition-2
Ο πρωτότυπος χρονογράφος Heuer Carrera από τη δεκαετία του 1960.

 

Ο Carrera 160 Years Silver Limited edition είναι φτιαγμένος από ανοξείδωτο ατσάλι και στο καντράν του επικρατεί μία ήρεμη ασημένια μονοχρωμία, από την πλάκα και τους δείκτες μέχρι τις μπιζουτέ ενδείξεις των ωρών, τους δύο μετρητές του χρονογράφου και το βοηθητικό καντράν με τα μικρά τρέχοντα δευτερόλεπτα.

TAG HEUER Carrera 160 Years Silver Limited Edition-3

Εδώ οι πιο παρατηρητικοί θα αντιληφθούν ότι τα μικρά δευτερόλεπτα βρίσκονται πλέον στο 6 αντί για το 9. Κι αυτό γιατί η σημαντικότερη αλλαγή αφορά τον μηχανισμό. Αντί του Valjoux 72 που χρησιμοποιήθηκε το 1963, ο νέος χρονογράφος φιλοξενεί πλέον τον αυτόματο Heuer 02, έναν μηχανισμό τελευταίας γενιάς, ο οποίος κατασκευάζεται in-house στο εργοστάσιο της TAG Heuer στο Chevenez. Απαρτίζεται από 168 εξαρτήματα και αποδίδει καλύτερα στη μέτρηση του χρόνου, ενώ διαθέτει εντυπωσιακή ενεργειακή αυτονομία 80 ωρών. Χάρη στο διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού στην πλάτη της κάσας μπορεί να θαυμάσει κανείς την ωραία αρχιτεκτονική του, το άψογο φινίρισμα και το ανασχεδιασμένο ρότορά του.

TAG HEUER Carrera 160 Years Silver Limited Edition-4

Δράττομαι της ευκαιρίας να επισημάνω ότι είναι πέντε τα βασικά πλεονεκτήματα του νέου μηχανισμού Calibre Heuer 02, που τον κάνουν τόσο σημαντικό:

1. Κατ’ αρχάς οι 80 ώρες power reserve που αυξάνουν κατά 30 ώρες την αυτονομία που πρόσφερε η προηγούμενη γενιά μηχανισμών Heuer 01.

2. Ο νέος μηχανισμός είναι αρκετά λεπτότερος από τον προηγούμενο, γεγονός που επιτρέπει στους σχεδιαστές της TAG να κατασκευάζουν λεπτότερες κάσες, εξασφαλίζοντας περισσότερη άνεση στον καρπό. Για να έχετε μία ιδέα, ο Heuer 02 έχει πάχος 6,95 χιλιοστά, ενώ ο Heuer 01 ήταν στα 7,3 χιλιοστά.

3. Το γεγονός ότι διαθέτει κάθετο συμπλέκτη βελτιώνει την ακρίβεια στις λειτουργίες εκκίνησης και τερματισμού του χρονογράφου καθώς και στην κίνηση του κεντρικού δευτερολεπτοδείκτη.

4. Η ύπαρξη column wheel, δηλαδή τροχού σε μορφή στήλης, προσφέρει επίσης μεγαλύτερη ακρίβεια και βελτιωμένη λειτουργικότητα, κάτι που γίνεται εμφανές από τη μαλακή ανταπόκριση των μπουτόν όταν χειρίζεται κανείς τον χρονογράφο.

5. Προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα και ακρίβεια επειδή λειτουργεί σε συχνότητα 4Hz (28.800 ταλαντώσεις ανά ώρα).

TAG HEUER Carrera 160 Years Silver Limited Edition-5

Και μετά από αυτή τη μικρή ενημερωτική παρένθεση επιστρέφουμε στα επιμέρους χαρακτηριστικά του ρολογιού. Μία ακόμη αισθητική αλλαγή αφορά το χρώμα της φωσφορίζουσας επίστρωσης SuperLuminova στους κεντρικούς δείκτες και στις ενδείξεις της ώρας, που στο σύγχρονο μοντέλο είναι μπεζ και του προσδίδει μία vintage γοητεία. Το όνομα Carrera και το λογότυπο της Heuer είναι τυπωμένα στο καντράν, το οποίο προστατεύεται από ένα θολωτό κρύσταλλο, γεγονός που βοηθάει ακόμη περισσότερο το τελικό αποτέλεσμα να θυμίζει το πρωτότυπο Heuer Carrera. Ένα μαύρο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα ολοκληρώνει το άρτιο σύνολο.

Ο χρονογράφος TAG Heuer Carrera 160 Years Silver Limited edition θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Ιούνιο του 2020. Πρόκειται να κατασκευαστούν μόνο 1.860 αντίτυπα (αριθμός που παραπέμπει στο έτος ίδρυσης της Heuer). Στην πλάτη καθενός ρολογιού θα υπάρχουν χαραγμένες οι φράσεις: «One of 1860» και «Limited Edition».

Δείτε το ρολόι «ζωντανά» στο video που ακολουθεί…

Περισσότερες πληροφορίες για την TAG Heuer και τα εξουσιοδοτημένα καταστήματά της εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή